У организацији Коњичког друштва „Кнез Михаило“, у недељу 7. јула на пожаревачком хиподрому одржано је седам трка, четири касачке и три галопске. Покривитељ тркачког дана названог „Ивањдански састанак“ био је Град Пожаревац. Укупан фонд награда је био 685.000 динара. За учешће на тркама у Пожаревцу пријављено је било 60 грла.

Главне трке дана су биле галопска трка „Пехар Коњичког друштва Кнез Михајло“ и касачка трка којом је завршен дан на хиподрому, „Ивањдан“.

 

Победу у галопској трци на 1.800 метара однело је грло „Median“, власништво породице Старчевић. Пехар је представнику породице Старчевић уручио Александар Миленковић, директор Коњичког друштва „Кнез Михајло“. Награда за првопласирано грло је износила 100.000 динара. У овој трци друго је на циљ стигло грло „Kripton“, а треће „Džamuka“.

У касачкој трци дана  на 1.600 метара „Ивањдан“ на пожаревачком хиподрому победу је однело грло „Early Stardust“, власништво Бориса Сурле. Друго на циљ је стигло грло „Quick Viervil“, прошлогодишњи победник, а треће „Zilence“. Пехар је власнику победничког коња уручио председник Скупштине КД „Кнез Михаило“ Радиша Стојићевић.

„Ивањдански састанак“ по јако врућем и спарном дану на хиподрому у Пожаревцу отворила је касачка трка „Дунав“ у којој је учествовало десет сулки. Прво је на циљ стигло грло „Elpenor At“, власништво Невене Филиповић. Друго „Juliet Cortina“ и треће Fantom Glory.

У првој галопској трци „Стиг“ на 1.300 метара на којој су учествовали двогоци, најбрже грло је било „Hussar de Beauvais“ Дејана Вујучића и Нике Шендековић, друго је на циљ стигло грло „Ruler“, а треће „Can you catch me“. У овој трци свa грла сем победничког су била дебитанти.

Победу у касачкој трци „Маргум“ на 1.600 метара је однео „Golden“, „Ericsson“ је други стигао на циљ, а трећи „Mosaique Mar“. У овој трци учествовало је 12 грла. Грло које је на циљ стигло прво, „Dalfino“ је дисквалификовано због галопа у једном делу трке.

„Петар Урошевић“ је галопска трка на 1.600 метара у којој је међу седам галопера најбржи био „Waslawi“ у власништву штале Адамовић – Радивојевић. Пехар су уручиле Милена и Дуња Тошић, ћерка и унука вишебојца Петра Урошевића по чијем имену трка носи име. Другопласирано грло у овој трци је било „Kalakchee“, а трећепласирано „Rabi“.

У касачкој трци „Виминацијум“ на којој су учествовала  грла до 3 године, на 1.600 метара, победило је грло „Jassie“ власништво Бориса Сурле. Други је био касач „Simo Mack“, а треће „Clair de Lune“.

 

Д. Д.

Share.

Comments are closed.

Skip to content