У Свечаним салонима града Пожаревца, данас је уприличен пријем за Николу Пековића, репрезентативца и члана екипе која је освојила златну медаљу на Европском првенству у одбојци.

Осим домаћина, градоначелника Банета Спасовића, председника Скупштине града Бојана Илића и председника Спортског савеза Града Пожаревца Златана Костића, пријему су присуствовали и Зоран Гајић председник Одбојкашког савеза Србије, Младен Маран, председник Одбојкашког савеза Београда, Игор Миљковић, генерални секретар Одбојкашког савеза Београда,руководство и играчи Одбојкашког клуба „Млади радник“.

Градоначелник Бане Спасовић подсетио је да је Никола Пековић некадашњи играч пожаревачког  Младог радника, те да је најбољи репрезент пожаревачке одбојкашке школе у државном тиму.  Спасовић је истакао да је Град поносан  на успех целокупне репрезентације у којој је играо и  Немања Петрић, који није Пожаревљанин, али је у Пожаревцу  пуну афирмацију стекао у сјајном Младом раднику, као и Градиштанца Слободана Ковача, селектора.

– Наш Никола Пековић у град је донео пехар шампиона Европе, симбол његовог рада, напорних тренинга, тима и атмосфере која је довела до великог тријумфа, рекао је Спасовић и додао:

-Историја ће запамтити да су у истој години, након својих колегиница и одбојкаши Србије освојили Европу. У овом великом успеху видим још једну  добит за наш град и браничевски округ. Видим  децу која ће закуцати на врата одбојкашких клубова „Млади радник“, „ВГСК“ и осталих, који уче младе овој лепој игри, инспирисаних Бобом Ковачем, Николом Пековићем и капитеном Немањом Петрићем. Неизмерно вам хвала на томе, рекао је Спасовић.

Репрезентативац Пековић захвалио се градоначелнику и његовим сарадницима на организованом пријему и истакао  да му је велико задовољство што је могао да у свој родни град донесе злато.

-Част ми је била што сам представљао своју државу, град, матични клуб, школу, другаре и своју породицу на Европском првенству. Надам се да ће ово бити подстрек за све млађе генерације да почну да тренирају одбојку и да ће Пожаревац увек бити један од одбојкашких центара у Србији, рекао је Пековић пожелевши срећу свим спортистима Пожаревца у наредном периоду.

Пријем у Начелству био је и прилика да градоначелник Спасовић уручи Николи Пековићу статуу Кнеза Милоша Обеновића, а  на Стадиону малих спортова одржан је и јавни час одбојке, где су присутни имали прилику да виде,  поздраве и сликају се са Николом Пековићем и шампионским пехаром.

И.Р.

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content