Делегација Спортског савеза Србије, предвођена генералним секретаром Гораном Маринковићем посетила је Пожаревац, а на састанку са градоначелником Сашом Павловићем, чланом Градског већа Миланом Јовићем и председником Спортског савеза Града Пожаревца Златаном Костићем, било је речи о спорту и плановима за будућност.

Генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић истакао је да је циљ састанка наставак успешне сарадње, јер је Град Пожаревац увек био добар домаћин Спортском савезу Србије. Он је напоменуо да је спроведено низ акција у Пожаревцу.

 -Територијални Спортски савез на челу са Златаном Костићем радио је добар посао и надам се да ће у том правцу и наставити. Са градоначелником Павловићем размењене су идеје и у будућем периоду спровешћемо низ нових акција, по којима ће Пожаревац бити препознатљив. Конкретно, договорили смо акције које имају за циљ покретање спорта у полицији и предшколског спорта. Такође, надамо се да ће у неком будућем периоду Пожаревац бити организатор и манифестације „Мини сајам спорта“, која има за циљ промоцију спорта, здравља и здравог духа, рекао је Маринковић.

Према речима градоначелника Пожаревца Саше Павловића на састанку се говорило о акцијама које ће се у корелацији са Спортским савезом Србије спроводити на територији Града Пожаревца. Заједнички чинилац акција је масовно бављење спортом.

 – Акценат ћемо између осталог дати и спорту за предшколце, као и одржавању кондиције за припаднике полиције кроз спортске активности. Град Пожаревац улаже значајна средства како у развој спортске инфраструктуре, тако и у развој својих клубова. Наравно, један од праваца деловања у спорту јесте повећање броја и квалитета спортских манифестација, казао је Павловић и додао да ће се у овој години наставити организација традиционалних манифестација, као што су Љубичевске коњичке игре, Уличне трке поводом Дана ослобођења и бициклистичка „Трка кроз Србију“ која ће ове године кренути из Пожаревцa.

                                                                                                                        Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content