Представници покрета Јасно и гласно,  „Доста је било“ Пожаревац и РИИС „Исток“ одржали су заједничку конференцију за новинаре испред Градске управе Пожаревац, на којој су коментарисали одлазак градоначелника Пожаревца и других градских функционера у Зајечар на дан избора у овом граду.

Заступник покрета РИИС Исток Саша Станојевић напоменуо је да су у Зајечару фотографисана возила Градске управе и Градске општине Костолац и о томе обавештни  медији. Станојевић се запитао шта траже градоначелник Пожаревца и чланови Градског већа у Зајечару, као и ко је платио боравак у Гамзиградској Бањи.

Представница Покрета „Јасно и гласно“ Марија Симић Лазаревић,  говорила је о правном аспекту догађаја, те напоменула да су прекршени Устав Србије и Закон о локалним изборима.

-У туђем граду званичници Града Пожаревца требало да се појаве у евентуално јавном наступу, односно обављању функција за коју су изабрани, никако у кампањи од врата до врата. Не зато што је то срамота, апсолутно није срамота радити кампању од врата до врата, али када заузимаш места у градској управи, када си градоначелник, те функције имају одређени углед који се чува, рекла је Симић Лазаревић.

Председница ГО „Доста је било“ Татјана Стојадиновић, осврнула се на морално-етички аспект и истакла да се кампања од врата до врата ради до почека изборне тишине, никако на дан одржавања избора.

– То би било потпуно у реду да се радило у току изборне кампање. Сматрам да је посао анкетирања, посао неке агенције, а не представника једног града, рекла је Стојадиновић и истакла да као одборник у Скупштини града инсистира да Саша Павловић, због недомаћинског понашања, поднесе неопозиву оставку на месту градоначелника Пожаревца.

Председник Одборничке групе „Доста је било“ Слободан Васић запитао се да ли морају баш људи са високим функцијама да раде посао који су радили у Зајечару и додао да ће његова одборничка група тражити да се о овом догађају разговара у локалном парламенту.

И.Р.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content