Око стотину вежбача система самоодбране реални аикидо при Борилачком центру „Кнез Милош“ успешно је демонстрирало научене технике на полагању које је у недељу одржано у спортској хали у Петровцу на Млави.  

Окупљени су полазници овог Борилачког центра из Петровца на Млави, Пожаревца, Костолца, Жабара, Малог Црнића, Александровца, Смољинца и Божевца. За појасеве од жутог до браон, у дечијем узрасту и у категорији за одрасле, полагало се пред петочланом комисијом којом је председавао први човек Српског савеза самоодбране реални аикидо Владимир Вокић, иначе, носилац црног појаса 8-ми дан.

Домаћин окупљања је клуб из Петровца на Млави, предвођен Гораном Павловићем, а носилац организације главни тренер Борилачког центра „Кнез Милош“ Антон Ивановић.

Најмлађи такмичари броје тек четири године, а специфичност овог спорта је то што нема старосних граница. Реални аикидо је одбрамбена борилачка вештина у оквиру које се пре свега учи како се правовремено и на прави начин одбранити у реалним ситуацијама без примене бруталне силе.

– Ово је за наше полазнике врста испита и мотив за даљи рад. У питању  је полагање које на овај начин организујемо до два пута годишње. Борилачки центар „Кнез Милош“ у Браничевском округу окупља око 200 вежбача разних генерација. У раду нам је акценат на предшколском узрасту, јер је оваква активост од значаја за здрав развој. Такође, у оквиру Центра имамо програм самоодбране за жене и девојке и радимо физичку обуку за будуће раднике обезбеђења, истакао је Антон Ивановић.

Председник Српског савеза самоодбране реални аикидо Владимир Вокић похвалио је полагаче и тренере за очигледан уложен рад и напредак, упркос отежаним околностима условљеним пандемијом.

Овом приликом је најављено и полагање за црни појас, заказано за 27. јун, у Виминацијуму.

Share.

Comments are closed.

Skip to content