Чланови Одбора Спомен парка Пожаревац на последњем састанку одлучили су да се обави премеравање и одређивање стварних граница Парка. Председник Фонда Боривоје Ђорђевић навео је да ће Спомен – парк убудуће имати радно време, комплетна територија биће ограђена, а на улазима биће постављене капије. Овим ће се стати на пут дивљању појединаца, а посебно оних који користе парк за превоз грађевинског материјала.

 -Приводи се крају поступак да се овај парк, са свим објектима и шумом, стави под заштиту државе. Предузели смо мере за окончање уговорног односа између Братислава Стојановића, београдског архитекте, који је склопљен још 1965. године и до данас није реализован, истакао је Ђорђевић и додао:

-У току лета биће извршена каптажа постојећих извора пијаће воде и изградићемо система за заливање, као и друге објекте намењене посетиоцима. У циљу санације терена захваћеног пожаром, ангажовани су најеминентније стручњаци хортикултуре из Београда и шумарства из Пожаревца. У санацији учествују и ватрогасци као и Покрет горана Пожаревца.       

Share.

Comments are closed.

Skip to content