Велика акција пошумљавања Србије, коју заједно реализују Министарство заштите животне средине и компанија Меридиан, стигла је и на четврто предвиђено одредиште – Суботицу. Једно од најлепших и најомиљенијих излетишта града на северу Бачке – језеро Дудова шума – оплемењено је и озелењено донацијом преко 100 различитих врста зимзелених и листопадних садница.

Подсетимо, крајем 2021. године компанија Меридиан и Министарство за заштиту животне средине потписали Меморандум о сарадњи, којим је предвиђено да у наредне три године лидер у индустрији игара на срећу овог дела Европе новчаним средствима и донацијама у виду младих садница пошумљава јавне површине широм Србије, са циљем унапређења квалитета ваздуха и јавног здравља. Ова велика акција својеврсни је наставак Меридианове вишегодишње серије друштвено одговорних активности.

Већ у уводној фази, Меридиан је донирао више стотина младих садница. Нови дрвореди засађени су у Белој цркви, Кикинди, Бачкој Паланци, а сада и највећем граду Севернобачког округа

Заједничка еколошка акција Министарства и компаније Меридиан је већ за месец дана обишла четири града у Србији – Кикинду, Бачку Паланку, Белу Цркву и Суботицу. Шуме су плућа наше планете, а засађивање нових стабала једини је начин да природне лепоте наше земље чувамо и за нове генерације. Посебно задовољство представља чињеница да је и ресорно министарство препознало и подржало овај изузетно значајан еколошки пројекат који спроводи компанија Меридиан. Суботица, као и остали градови Србије, могу рачунати на нашу пуну подршку када је реч о планирању и будућих сличних пројеката – изјавио је Вук Динчић, директор компаније Меридиан.

Наш еколошки пројекат, који заједнички реализујемо са Министарством заштите животне средине, стигао је и у четврти град Србије и велико нам је задовољство што ће преко 100 садница од Суботице начинити град са једним од најлепших дрвореда, место где ће за генерације које долазе стварати чист ваздух. Меридиан наставља да озелењује целу нашу земљу, због чега сам у име компаније и свих запослених неизмерно поносан – истакао је и Дамјан Стаменковић, шеф маркетинга ове компаније.

(погледајте ТВ прилог)

Ова компанија ће у наредне три године новчаним средствима и донацијама у виду младих садница активно пошумљавати целу земљу са циљем унапређења квалитета ваздуха и јавног здравља, а само за уводну фазу предвиђено је донирање више од 1.000 садница десетинама локалних самоуправа широм Србије.

Зелена агенда компаније Меридиан

Серија друштвено одговорних пројеката и активности Меридиана више од две године не заустављају се нити једног јединог дана. Велики пројекат пошумљавања Србије део је Меридианове компанијске “зелене агенде”, која још од 2020. на свим уплатним местима у Србији и региону користи најсавременије пречишћиваче ваздуха, конструисане у складу са Директивом EU 125/2009 о условима квалитета ваздуха у затвореним просторијама и највишем еко-стандарду на целом континенту – CEN 14511.

Share.

Comments are closed.

Skip to content