Поводом 14. јуна, Светског дана добровољних давалаца крви који се ове године обележава под слоганом “Давање крви је чин солидарности. Придружи се и ти у спасавању живота”, у седишту Црвеног крста Србије, уручене су плакете представницима најхуманијих општина и градова у Републици.

Верица Лазић и Миле Благојевић

Међу награђенима, за постигнуте изванредне резултате на омасовљавању добровољног давалаштва крви у 2021. години, по 12. пут је и Град Пожаревац. Награду је у име пожаревачког Црвеног крста и свих добровољних давалаца Пожаревца, Kостолца и околних насеља, примио Миле Благојевић, председник Синдикалне организације Привредног друштва “ПРИМ” из Kостолца, иначе дугогодишњи добровољни давалац који је драгоцену течност дао чак сто пута.

 

Осим представника хуманитарних организација, Института за трансфузију крви Србије и добровољних давалаца крви, свечаној додели признања присуствовали су и саветница председника државе др Верица Лазић, помоћница министра здравља др Јелена Јанковић и председник републичког Црвеног крста проф. др Драган Радовановић.

Поводом Светског дана добровољних давалаца крви награђени су и ученици основних и средњих школа из целе Србије који су били најуспешнији на ликовном и литерарном конкурсу, као и на конкурсу за кратке СМС поруке и видео радове на тему добровољног давалаштва крви.

Share.

Comments are closed.

Skip to content