Иако улазе у завршни део, програми Центра за културу Пожаревац у оквиру Културног лета не јењавају. Обојени разноликошћу нуде забаву и опуштање свим генерацијама, а данас, 16. августа у првом реду најмлађима. Наиме, на Тргу ослобођења у 19 сати биће изведена „Бајка о зецу“ док сутра у исто време следи још једно сценско дело намењено дечијем узрасту. У 20 сати, као и до сада следи целовечерњи наступ Плесног студија „Ројал“ из Пожаревца. Истовремено на летњој сцени Центра за културу Пожаревац ова институција у сарадњи са Креативним филмским центром наставља ревију филмова „Пожаревачке легенде“. Овај пут публика ће видети документарно телевизијско остварење Андрее Аде Лазић „Слободан Стојановић -Много више од игре“ у продукцији Радио телевизије Србије.

Луцкасти кловнови са намлађим Пожаревљанима

Културно лето ће се у четвртак, 18. и петак, 19. августа одвијати у порти манастира Сестрољин у Пољани када се ће богатим традиционалним и уметничким  садржајима оплеменити овогодишњи Сестрољински дани преображења.

Српска традиција неће заобићи ни саму Летњу позорницу на Тргу ослобољења у Пожаревцу, јер ће у суботу 20. августа у 20 сати овде наступити истоимено Култутно уметничко друштво из Београда.  Радионицом „Спортиста Мислиша“ наредне вечери од 19 до 20,30 Спортско рекреативна Асоцијација анимираће најмађе Пожаревљане, док ће пола сата касније Летња позорница бити стециште поезије. Наиме, у оквиру музичко поетског програма „Пев Орфеја у Пожаревцу“ од 21 сат своје стихове говориће  песници из Грчке, Италије, Русије, Туниса, Румуније и Србије. У понедељак 22. августа у оквиру Летњег програма целовечерњи концерт извешће чланови Мештовитог хора Центра за културу Пожаревац.

У случају лоших временских прилика део планираног програма реализоваће се у Центру за културу града под Чачалицом.

Влада

Share.

Comments are closed.

Skip to content