Током недеље за нама у Дому ученика Пољопривредне школе „Соња Маринковић“ Пожаревац одржана је Ликовна колонија „Aрт круга ПM“ под називом „Од бразде до хране“. Сликари из градова широм Србије придружили су се обележавању јубилеја најстарије образовне установе ове врсте у земљи и своју инспирацију, која је у највећој мери фокусирана на делатност школе, пренели на платна и папир, остављајући својеврстан ликовни траг у част 150 од њеног оснивања.

Предах: Један број учесника Ликовне колоније на Тулби

Током Ликовне колоније учесницима су успех у даљем раду у име домаћина пожелели  директор Пољопривредне школе са Домом ученика „Соња Маринковић“ Слободан Стојићевић и помоћник директора за Дом ученика Добрица Филиповић.  Уочи повратка уметника кућама, председник „Aрт круга ПM“ Павле Миладиновић је учесницима и представницима домаћина уручио дипломе – уникатне графике специјално рађене за ову прилику.

Павле Миладиновић уручује диплому Добрици Филиповићу

Као и до сада, поставка са ове Ликовне колоније која представља вишегодишњу успешну сарадњу Пољопривредне школе са Домом ученика „Соња Маринковић“ и Удружења „Aрт круг ПM“, најпре ће бити представљена у Галерији савремене уметности Пожаревац. Потом ће део уметничких радова бити дариван школама са територије Града Пожаревца а остатак крaсити Дoм учeникa на Тулби.

Дружење пред повратак из Пожаревца

Како је најавио директор Слободан Стојићевић, у стaлном излoжбeном прoстoру отвориће се мoгућност за редовне културнo умeтничке прoгрaме у извођењу ученика Пољопривредне школе са Домом ученика „Соња Маринковић“.

Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content