У завршници 6. Костолачког полумаратона, у Виминацијуму, на циљу трка од 10 и 21 километар, такмичаре су дочекали председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, председница Скупштине Градске општине Костолац Милена Церовшек и бројни сарадници заслужни за успех ове престижне манифестације. Полумаратон је пратила велика и озбиљна организација уз ангажовање свих надлежних служби и посебну бригу о потребама атлетичара.

У „Трци легионара“ дугој 21,1 километар, на циљ у Археолошком парку „Виминацијум“, први је стигао Денис Фируловић, члан Атлетског клуба „Апатин“.  Он  је ову деоницу претрчао у времену 1:12:50. Друго место припало је Милошу Дајевићу, атлетичару „Хајдук маратон тима“ из Куле, док је бронзу освојио Милош Христић, из АК „Апатин“. Признања им је доделила председница Скупштине Градске општине Костолац Милена Церовшек.

Код жена за златну медаљу стазу је прва претрчала атлетичарка Маратон тима Пожаревац Сања Јовановић у времену 1:51:16. Друго место заузела је њена клупска другарица Сузана Шустер Радојевић, док је бронзано одличје завредела Кристина Нововић, чланица АРК „Дуге стазе“ Свилајнац. Пехаре, плакете и новчане награде уручио им је председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски.

Најбрже такмичарке у Трци легионара

                                                          ДОМИНАЦИЈА КОСТОЛЧАНКИ

У „Трци Виминацијум“ на 10 километара, у мушкој конкурецији најбржи је био Новица Стојановић из панчевачког тима „Маратонци“ у времену 36 минута и 36 секунди. Други је стигао Драган Младеновић, члан АРК „Дуге стазе“ Свилајнац, а трећи Немања Дамљановић из „GM running team“ Горњи Милановац. Признања им је уручила директорка Центра за културу „Костолац“ Јелена Шаманц.

Најбржи на стази дугој 21,1 километар

У женској конкуренцији на 10 км, прво место припало је Слађани Дечермић, такмичарки АК „Апатин“, која је ову деоницу претрчала за 50 минута и 19 секунди. Сребро је освојила Теодора Јовановић, чланица Маратон тима Пожаревац, а бронзу Мирјана Стевуљевић из Београдског тркачког клуба. Њима је награде предао председник Маратон тима Пожаревац Небојша Пућо.

Победнице у Трци Виминацијум

У конкуренцији од 40 до 49 година најбржи су били Зоран Радичанин, Дејан Марковић и Кристифор Манчу, а код жена Сања Јовановић и Сузана Шустер Радојевић. Награде су им уручили Тања Несторовић, чланица Маратон тима Пожаревац и Милан Вујчић, испред Спортског центра Пожаревац.

Најуспешнији на 10 километара

У категорији од 50 до 59 година најбоље резултате постигли су Дејан Гојић, Горан Живановић, Мирослав Ранђеловић, а код жена Надица Јовановић. Пехаре су им уручили Ирена Грујић и Александар Радојевић, чланови Маратон тима Пожаревац. Код старијих од 60 година најбоља времена остварили су Радомир Дабић, Душан Обиђановић и Милован Лучић, а признања им је уручио организатор чачанског Фестивала здравог духа Иван Чвркић.

У конкуренцији од 40 до 49 година

Најбржим Костолчанима Стефану Вукајловићу и Сањи Јовановић награде су предали Серџо Крстаноски и Милена Церовшек. Најуспешнији унутар Маратон тима Пожаревац били су Миљан Глишић и Сања Јовановић, а награде су им предали директорка Центра за културу „Костолац“ Јелена Шаманц и члан Градског већа др Горан Несторовић. Посебна награда „Тријумф воље“ припала је такмичару са инвалидитетом Алекси Петровићу и његовом пријатељу Марку Гајићу који га је током трке гурао у колицима. Најмлађи учесник полумаратона био је Вук Колачић, рођен минут пре старта прошлогодишње трке, док је у конкуренцији на 10 километара најмлађа такмичарка била седмогодишња Ана Милојевић. Симболично, фењери су припали такмичарима који су последњи прошли кроз циљ, а то су Јован Лазић и Надица Јовановић.

Најбржим Костолчанима награде су предали Крстаноски и Церовшек
Награђени унутар Маратон тима Пожаревац
Признање такмичару са инвалидитетом
Најмлађи учесник Вук Колачић

                                                                              Дарко Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content