На Изборној седници Скупштине Црвеног крста у Малом Црнићу којом је председавао Мирослав Митровић, досадашњи председник, за нову председницу изабрана је медицинска сестра Дома здравља Данијела Цвејић, а за потпредседницу просветна радница, професорка биологије Сандра Степановић. Фуккцију секретара и даље ће обављати Раде Лазић. Скупштина је усвојила Извештај о активностима у претходном мандатном периоду и Акциони план до 2026. године.

Нови чланови Управног одбора су: др Александар Златковић, лекар опште праксе Дома здравља Мало Црниће, Александар Марковић, дипл. економиста, директор Центра за социјални рад у Малом Црнићу, Марина Деспот, проф. ликовне културе, Наташа Павловски, техничар друмског саобраћаја, дугогодишњи активиста и волонтер Црвеног крста и Невена Глумичић, активиста и секретар ОО ЦК Кула. За чланове Надзорног одбора изабране су: Јелица Мрдак, Зорка Стојановић и Бранкица Митић. 

Ново руководство је Светски дан прве помоћи под слоганом „Учимо да помажемо целог живота“ обележило организовањем јавног часа прве помоћи на тему „Прва помоћ особи која је доживела нагли срчани застој“. Час је одржан у сарадњи са Домом здравља, а после предавања др Емада Еслема, директора и др Имрана Олијана, спроведена је практична обука. 

Данијела Цвејић

-Црвени крст у Малом Црнићу је одувек у овој средини добро радио и спроводио акције вредне пажње. Планирамо да овакве и сличне јавне часове организујемо и у будућности. Живот човека је најважнији, зато врло одговорно приступамо свим активностима Црвеног крста, али и ван ове организације – хуманост и племенитост у човеку морају увек да буду присутне врлине…Наш задатак је да првенствено развијамо хуманост, с посебним акцентом на млађу популацију. Планирамо сарадњу са основним школама и другим јавним установама. Морамо бити истрајни у томе и сигурна сам да ћемо успети да помогнемо свима, којима је помоћ потребна. Задовољна сам  акцијом. Мислим да смо успели да се на непосредан начин приближимо грађанима и да су они схватили наше добре намере. Спасити живот некоме је нешто најдрагаоценије, а то може само онај ко у души има осећај хуманости и давања не очекујући ништа за узврат, истакла је Данијела Цвејић, нова председница Скупштине ЦК Мало Црниће.

З. Стојановић

Share.

Comments are closed.

Skip to content