„Имаш проблем? Ту смо за тебе!“ назив је трибине која је у среду вече одржана у Народној библиотеци „Илија М. Петровић“ у Пожаревцу. Истоимени пројекат посвећен очувању менталног здравља адолесцената у седам градова Србије реализују удружења „Свет речи“ из Велике Плане и „Креативна педагогија“ из Пожаревца.

У оквиру трибине организоване су три целине које су се надовезивале. О значају менталног здравља младих и превентивним активностима говориле су Живкица Ђорђевић, педагошкиња и Јелена Златкова, координаторка пројекта. Живкица Ђорђевић која је и председница Удружења „Креативна педагогија“ пројекат је окарактерисала пре свега као промовисање идеје о заштити менталног здравља младих.

Представљена је књига „Јабука граната“ норвешке ауторке Ингелин Росланд која говори о различитостима, прилагођавању и односу међу младима. Интерактивну радионицу о „психолошком саветодавању“ и помоћи адолесцентима, водиле су вршњачке едукаторке Кристина Милорадовић, Ивана Чепић, Андреа Врећић.

Учешће на трибини узели су ученици пожаревачких средњих школа.

Пројектом „Имаш проблем, ту сам за тебе“ обухваћен је и литерарни конкурс чија је тема „Када душа заболи“ који је отворен за све средњошколце.

Share.

Comments are closed.

Skip to content