Владимир Ћирковић је матурант Пожаревачке гимназије природно-математичког смера. Себе види као амбициозну особу, вољну да учи и помаже другима. Воли да учи и усавршава се у сфери здравог живота, а воли  и да проучава навике успешних људи. Природно, највише воли да учи оно што га интересује тако што прави картице за учење. Поред тога, воли да прича другима о ономе што га интересује као што је на пример Фејманова техника, као и да проучава едукативне видео материјале везане за ту тематику. Најефикасније учи у вечерњим сатима због мира и тишине. Предмете које најлакше учи и ради су биологија, социологија и математика. Према његовим речима математику разуме, ради је са лакоћом и посебно му се допада што може да је примени у једној од области којом би волео да се бави у будућности а то је програмирање. Социологију воли јер се бави проучавањем људских односа и положаја људи, сматра је врло битном науком која може да побољша интеракцију међу људима. Владимир би у школи променио начин оцењивања јер се у данашњем свету и времену  све окренуло ка оцењивању, а не толико ка знању што он сматра врло погрешним. Смањио би број предмета који се уче у школама и сматра да би новим генерацијама више пријало и одговарало да имају систем у коме су предмети изборни, попут система образовања у Америци. Такође, више би волео да учи  о принципа неопходним за живот и како да буде узор другима. 

Tоком гимназијских дана Владимир се такмичио из физике и биологије. У трећем разреду освојио је друго место на Окружном такмичењу из биологије и пласирао се на Државно такмичење. 

Александра Момчиловић Милојковић, професорка биологије, рекла је о Владимиру:

 -Ученик показује висок степен заинтересованости за природне науке, нарочито за биологију, током својих ваншколсих активности посебно се истиче жеља за истраживањима која су оријентисана ка медицинским наукама. Вредан је, радознао, амбициозан и јако заинтересован за научно-истраживачки рад из биологије, културан и лепо васпитан млади човек. Посебно интересовање изражава према биомедицини. Пријатан је у комуникацији и благе нарави. Показује иницијативу за самостални рад. Јако је упоран у остваривању постављених циљева.  Увек је спреман за ново искуство и за нов начин решавања проблема.  Веома ми је драго што сам имала прилику да сарађујем са Владом. У даљем наставку школовања желим му пуно успеха и да настави да проширује своја знања, развија интересовања и усваја нове вештине.

Владимир тренира фудбал за ФК Железничар, играо је на свим школским турнирима током школовања у гимназији, а себе, осим на Факултету организационих наука, као студента види и као члана фудбалске екипе факултета. Његова интересовања су широка тако да је учествовао и у креирању интерактивних мапа на манифестацији „Map my Year/Geochallenge“, писао на литерарним конкурсима и представљао школски тим на такмичењу из прве помоћи. 

Одељењски старешина и професорка физике Маја Јовановић Глигоријевић рекла је о Владимиру: 

-Моја сарадња са Владимиром започела је његовим уписом у  Пожаревачку гимназију.  Реализујући разноврсне наставне и ваннаставне активности,  а посебно у оквиру живота и рада наше одељењске заједнице, Владимир је показао изузетне личне квалитете. Интересовања су му разноврсна и радо усваја нове вештине. У оквиру Секције примењене физике и електронике (роботика) активно је учествовао у радионицама, као и у реализацији и одбрани пројекта  ,,Потрага за истином неба – мисија Марс” на такмичењу у категорији роботика и вештачка интелигенција. Владимир је  изузетно одговоран, коректан и поштен.  Ненаметљив је, самосталан, посвећен, упоран и истрајан у раду.  Влада је млада особа са већ формираним моралним и интелектуалним ставовима.  Желим му пуно среће.       

Сматра да је неопходно интересовати се за психологију како би се пробудила свест о важности и бризи  за ментално здравље људи, а посебно младих. Владимир слободно време проводи у читању, а посебно популарне психологије. Желео би да има свој бизнис и да направи нешто своје. Упоредо са тим волео би да буде и узор другим људима, да представља помоћ онима који би да унапреде себе и да раде на себи.

Владимирови родитељи га у будућности виде као образованог, успешног и перспективног младог човека. С обзиром да га красе упорност и принципијелност, неуспех није нешто што би лако прихватио већ би устао и наставио даље до свог циља. Не одустаје пред изазовима који се појављују, поноси се својим успесима, а они су увек ту да га подстицањем и похвалама прате и пружају му подршку.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content