Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис“ Пожаревац започело је послове на замени и монтажи аутобуских „смарт“ стајалишта.

Директорка Верица Савић

Протеклог викенда постављено је у Улици Чеде Васовића, испред „бетоњерке“. Директорка овог предузећа Верица Савић најављује да је у наредном периоду планирана монтажа на још неколико локација:

– „Смарт стајалишта“ планирана су у Поречкој улици, на спољњем перону аутобуске станице у Пожаревцу, потом, у Ратарској улици, преко пута Основне школе „Вук Караџић“, у дворишту Месне заједнице Бурјан. Планирано је и у Улици Пожаревачког партизанског одреда, испред укрштања са Улицом Цане Бабовић у Пожаревцу, потом, у Улици Братства и јединства испред Опште болнице у Пожаревцу, у Месној заједници Забела, на државном путу II реда, број 371 – издвојени паркинг код спортских терена. У Костолцу ће бити постављено у Улици Боже Димитријевић, код парка.

Аутобуске надстрешнице прилагођене су особама са инвалидитетом, поседују испис основних информација на Брајевом писму за слепа и слабовида лица.

Свако аутобуско „смарт“ стајалиште поседује два соларна панела на крову, гел батерија, лед осветљење, просветљену инфо таблу, WI-FI, USB конектор,  бежични пуњач за мобилне телефоне, паник тастер и одштампани сезонски ред вожње.

У каснијој фази експлоатације, предвиђа се уградња видео надзора на сваком монтираном стајалишту.

– Замену и монтажу аутобуских „смарт стајалишта“ радимо с циљем да допринесемо побољшању услова живота на територији Града Пожаревца, са акцентом на томе да се посвети пажња најосетљивијим категоријама, деци и пензионерима. Реализујемо је у складу са годишњим планом пословања Јавног комуналног предузећа „Паркинг сервис“ Пожаревац за 2024. годину. Верујемо да ће бити од значајне користи суграђанима, истиче директорка Савић.

А. М.

Share.

Comments are closed.

Skip to content