-За заменика председника Скупштине поново изабран Милан Ђаловић

-Формиране две одборничке групе, два одборника ће деловати самостално

Конститутивна седница Скупштине Градске општине Костолац након локалних избора 2. јуна, одржана је у петак, 28. јуна.

На седници су потврђени мандати 21 одборнику са изборних листа које су добиле највећи број гласова. У новом сазиву Скупштине ГО Костолац је 14 представника са листе „Александар Вучић – Костолац сутра“,  2 са листе „Једина нада за Костолац – Покрет обнове краљевине Србије“, 2  из Групе грађана „Костолцу и нашим селима припада више“, ,1 одборник Групе грађана „Искорак – др Звонко Благојевић – Мита Гаврилов“, 1 одборник са листе „Бирам борбу – Костолац“ и 1 одборник са листе „Србија центар –СРЦЕ“.

До избора председника костолачке Скупштине, седницу је водио најстарији одборник Драган Грубетић.

                                           ПО ДВА КАНДИДАТА

Председник Скупштине се бирао тајним гласањем. Била су предложена два кандидата, Милена Церовшек и Младен Илић. Већином од 14 гласова изабрана је досадашња председница са листе „Александар Вучић – Костолац сутра“ Милена Церовшек. Преузевши вођење седнице, прво се захвалила на поверењу, рекавши да јој ова функција није страна, јер је обављала у претходних 6 година:

-Ово је трећи пут да будем изабрана. Ову функцију сам обављала часно и одговорно, поштено и сада вам могу обећати само једно, а то је да ћу поштовати закон и законске прописе, Статут Градске општине Костолац који је највиши правни акт и Пословник о раду Скупштине. Бићу председница Скупштине свим одборницима без обзира на странку из које долазе.

За заменика председника такође се одлучивало између два кандидата: Милана Ђаловића и Вање Петровић, коју је подржало 7 одборника опзиције. Тајним гласањем, већином од 14 одборника, изабран  је Милан Ђаловић са листе „Александар Вучић – Костолац сутра“. Такође, и он је у претходном сазиву Скупштине обављао исту дужност.

За секретара Скупштине јавним гласањем потврђено је постављење дипломиране правнице Слађане Петрушић која ову дужност обавља од оснивања Градске општине Костолац.

                                                 ДВЕ ОДБОРНИЧКЕ ГРУПЕ

На конститутивној седници Скупштине Градске општине Костолац формиране су две одборничке групе. У Одборничкој групи „Александар Вучић – Костолац сутра“ је 14 одборника. Председница је Јелена Тошић, а заменик Миладин Радомировић. У одборничкој групи чији је назив „ПОКС – Бирам борбу“ , председник је Иван Савић, а заменица Вања Петровић.

Као самостални одборници наступаће Мита Гаврилов са листе Група грађана „Искорак – др Звонко Благојевић – Мита Гаврилов“ и Арсеније Савић са листе „Србија центар – СРЦЕ“.

На седници одржаној 28. јуна именоване су и две комисије. У Комисији за именовања и разрешења изабрни су председница Борка Шутовић, заменица Драгана Станковић и чланови Ивана Радомировић, Стефан Цвејић и Младен Деспотовић.

У Мандатно –имунитентој комисији су председник Јован Савић, заменица Јелена Тошић и чланови Предраг Ђуровић, Горан Миладиновић и Жарко Дебељачки.

Председница Скупштине ГО Костолац, Милена Церовшек, најавила је ново заседање за десетак дана. На следећој седници треба да буде изабран председник Градске општине Костолац,  као и чланови Већа.

                   Д. Деурић

Милена Церовшек

Милена Церовшек је функцију председнице Скупштине ГО Костолац обављала у претходна два мандата. Председница је Месног одбора Српске напредне странке у Костолцу. Дипломирани је економиста и запослена је у АД „Електропривреда Србије“  Огранак „ТЕ – КО Костолац“.

Милан Ђаловић

Милан Ђаловић је у претходном сазиву Скупштине ГО Костолац обављао функцију заменика председника. Претходно је, 2018. и 2019. године, био члан Већа задужен за инфраструктуру и заштиту животне средине. Ради у АД  „Електропривреда Србије“,  Огранак „ТЕ – КО Костолац“.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content