Са циљем да помогну социјално угроженим породицама, компанија „Делезе Макси“ у сарадњи са Банком хране Војводине и Црвеним крстом Пожаревац покренула је акцију под називом „Храна за све“. Захваљујући овој хуманитарној акцији протекле суботе у Пожаревцу подељено је 100 пакета хране.

-Имамо привилегију да помогнемо суграђанима у потреби, где им делимо пакете у којима се налазе воће и поврће, пекарски и драј асортиман. Циљ пројекта је да помогнемо нашим суграђанима у потреби, који нажалост немају довољно намирница на столу или им значи тај пакет, да им олакша буџет и свакодневницу, рекао је Срђан Будимчић из Банке хране Војводине.

Циљ акције „Храна за све“ је да одговорне компаније допринесу заједници и да вишак хране дође до свих којима је потребна. У Црвеном крсту Пожаревац кажу да ће се ова акција реализовати сваке суботе наредна три месеца, али да очекују да ће бити продужена и за будући период. У оквиру акције волонтери ће припремати и делити хуманитарне пакете. Акција ће се организовати сваке суботе, у 20 сати, на пункту Црвеног крста код Аутобуске станице, а пакете помоћи могу добити социјално угрожени грађани којима овакав вид помоћи значи.

Осим у Пожаревцу ова акција биће реализована на 14 локација широм Србије.

                                                                                                                                     Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content