У недељу, 2. априла, тркачи Атлетског клуба „Пожаревац“ надметали су се на теренима Петнице код Ваљева где је одржано треће, завршно коло Крос лиге Централне Србије. Интересантно да је овом приликом наступило девет пожаревачких тркача од којих је свако освојио медаљу, што је својеврстан рекорд.

Маша Рајић
Тренер М.Илић и Тара Јаћимовић
Петра Максимовски

 

 

 

 

 

 

 

 

У дисциплини 300 метара  Тара Јаћимовић освојила је прво место и златну медаљу, Петра Максимовски победила је на 1.000 метара, док је Нада Стојковић на 1500 метара освојила сребрну медаљу. Катарина Рогожарски тријумфовала је и позлатила се у категорији млађих јуниорки, а Маша Рајић у категорији старијих јуниорки на 3.000 метара изборила прво место освојивши златну медаљу. У трци сениорки на 4.000 метара злато је припало Кристини Стојановић.

Катарина Рогожарски и Кристина Стојановић
Јанко Јецић

У трци пионира на 500 метара Јанко Јецић освојио је друго место и сребрну медаљу. Трка пионира на 300 метара донела је Илији Лукићу треће место и бронзану медаљу, док је Кристијан Стојановић у трци на 2.000 метара млађих јуниора заслужено био трећи окитивши се бронзом.

– Вреди поменути да су на припреме Атлетске репрезентације Србије које се од 17. априла  одржавају у Катићима крај Ивањице позвани наши јуниорски репрезентативци Маша Рајић и Вељко Дом, док ће овом приликом у тиму тренера репрезентације Србије бити мој колега Мирослав Јовановић, сазнајемо од тренера  у Атлетском клубу „Пожаревац“  Милоша Илића.

Наредног викенда, 9. априла,  почињу надметања на атлетској стази када наши такмичари путују у Бјељину. Боје АК „Пожаревац“ браниће десет или дванаест такмичара, што ће се знати непосредно пред полазак.

Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content