ЧЛАНОВИ КРАЉИЦЕ СПОРТОВА ПОЧЕЛИ СА ТРЕНИНЗИМА

Атлетичари и атлетичарке, као уосталом и сви спортисти, ужелели су се тренинга, односно трчања. Чланови Атлетског клуба „Пожаревац“ су то доказали тиме што су међу првима започели припреме. Поклоници краљице спортова су додуше, индивидуално, и пре званичног почетка, радили по инструкцијама тренера Мирослава Јовановића.

     -Пролећна сезона у којој смо планирали освајање бројних медаља је по свој прилици пропала због пандемије. Сви наши чланови су се придржавали прописаних мера и једва чекали да се почне са радом. Наравно, нису апсолутно мировали. Свако од њих је имао план  индивидуаланог рада  како би се одржао одређени ниво физичке спремности. Радили смо према могућностима у својим кућама  и становима, каже Јовановић.

     Чим је упаљено зелено светло да се може тренирати, АК „Пожаревац“ је  окупио своје чланове.

     -Свакодневно радимо од понедељка, 4. маја. Атлетски савез Србије најавио је корекцију календара тако да ћемо убрзо наступити на неким кросевима. База нам је у новој свлачионици испод источне трибине Градског фудбласког стадиона, а трчања обављамо по традицији на хиподрому јер у Пожаревцу још није изграђена атлетска стаза ни на једном спортском објекту. Све у свему, гледамо напред и размишљамо позитивно, каже Јовановић.

                                                                                        Текст и фото: Р.Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content