Првонаграђено двориште

Пету годину заредом, Јавно комунално предузеће „Комуналне службе“ Пожаревац и медијска кућа „Реч народа“, наградили су најуређенија дворишта у Браничевском округу. Ове године најлепша су дворишта у Пожаревцу и Шапину. Заслужнима су уручене похвалнице, претплата на новине „Реч народа“ и новчане награде у износу од 3.000 динара за треће место, 5.000 за друго и 7.000 динара за првонаграђено двориште. Прво место освојила је Весна Јовановић из Пожаревца, друго Јелена Николић такође из Пожаревца, а треће Мира Мишић из Шапина. 

Подршку у реализацији акције пружио је Град Пожаревац. Бојан Илић, председник Скупштине истакао је да се локална самоуправа труди да кроз пројекте озелењавања утиче на очување природе која нас окружује. Илић је такође нагласио да ће Град наставити да подржава овакве или сличне акције, апелујући на грађане да им сеприкључе у што већем броју.    

Јавно комунало предузеће „Комуналне службе“ својом делатношћу доприноси квалитету животног окружења. Такође, пружа подршку другим сличним активностима које доприносе том циљу, што чини и Конкурс „Најлепше двориште“. Директор Слободан Јовић објаснио је да ЈКП настоји да својим деловањем на терену утиче на то да Град изгледа лепше и уредније. То је управо и један од разлога због чега је ово преудзеће подржало акцију “Најлепше двориште”.

Другонаграђено двориште

Медијска кућа „Реч народа“ покретач је акције и конкурса „Најлепше двориште“. Пет година уназад на страницама новина објављује фотографије дворишта, са циљем да се примером учесника подстакну и други суграђани на то да воде бригу о свом дворишту, а тиме и о сопственом граду.  Испред Речи народа обратила се директорка Андријана Максимовић, која је напоменула да учесници Конкурса, поред тога што дају најлепши пример другима, они такође шаљу и поруку да осим о сопственом дворишту треба да бринемо и о месту у којем живимо.

Трећенаграђено двориште

Најтеже је било Комисији, коју су ове године сачињавале дипл. инг. пејзажне архитектуре и  професорка Пољопривредне школе Милица Митић, потом, дипл. инг. пејзажне архитектуре и професорка у пензији Драгана Ивошевић и инжењер заштите животне средине Милена Перишић.

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content