Чланови месних одбора Српске напредне странке Пожаревца, настављајући своје активности, приредили су још једну у низу акција.

Наиме, Месни одбор са територије Месне заједнице „Васа Пелагић“ организовао је Акцију за здравље. Тим поводом, у циљу провере основних здравствених параметара мештана овог дела града, организовано је мерење крвног притиска и провера нивоа шећера у крви, док је доктор Миланче Вучковић давао савете везане за очување здравља и адекватно реаговање у случајевима када је то неопходно.

Ову акцију уз помоћ чланова Српске напредне странке приређеној у просторијама Месне заједнице „Васа Пелагић“ организовала је Сузана Радовановић, геронто домаћица:

– Данашња је прва летња акција коју је спровео наш Одбор, док за наредни период планирамо реализацију низа активности, међу којима прикупљање одеће за децу из Завода у Стамници, уређење непосредне околине и слично, јер се Српска напредна странка труди да олакша и улепша живот суграђанима, посебно старим и немоћним лицима, рекла је Радовановић, захваљујући члановима Месног одбора и свим члановима Српске напредне странке који су пружили подршку овој акцији.

Овом приликом дипломирани фармацеут Јулија Ивановић, шефица апотеке „Ескулап“ при Апотекарској установи „Апотека Пожаревац“,  донирала је звучни апарат за мерење шећера у крви који је намењен слепим особама. Апарат је набављен захваљујући њеној иницијативи а у сарадњи са неколицином фирми и на првом састанку Месног одбора СНС-а биће одлучено коме ће бити поклоњен.

– Захвалио бих се нашој чланици Сузани Радовановић, која је иначе велики хуманитарни радник. Она је руководила овом акцијом, док су се у реализацију укључили бројни чланови Српске напредне стране из овог дела града, истакао је Златан Костић одборник и члан Месног одбора СНС „Васа Пелагић“ који је, похваливши ову иницијативу,  позвао све грађане добре воље да се и убудуће прикључе оваквим акцијама.

В.В.

Share.

Comments are closed.

Skip to content