2021-04-11T09:35:23+02:00 11. априла, 2021. 09:35 |

Акварели Татјане Карабашевић у петровачкој Галерији „Круг“

У петровачкој Галерији „Круг“ све до 20. априла љубитељи акварела у прилици су да разгледају изложбу сликарке из Мајданпрека Тање Петровић Карабашевић под називом „Ја и Ти“.  Због актуелне епидемиолошке ситуације изложба је отворена само у присуству ауторке и новинара.

О сликању техником акварела и вредности Татјаниних дела говорио је секретар Удружења ликовних уметника у Петровцу Драган Милосављевић:

-По мишљењу многих стваралаца акварел спада у теже технике сликања па су тим  дела ове уметнице значајнија. Она четкицом, водом и бојама ствара један нови свет богат пејзажима, људским фигурама, рибама, а понајвише петловима који најављују дан, победу светлости над мраком и крај глувог доба…Татјана Карабашевић је сликарка, не само нашег поднебља већ читавог света јер је излагала у земљама на свим континентима: у Русији, Пољској, Бугарској, Бангладешу, Малезији, Индији, Костарики, Мексику, Перуу…Учесник је бројних колонија у Србији и иностранству. 

Назив изложбе „Ја и Ти“ по речима ауторке, симболизује њену везу са Богом, која је успостављена оног тренутка када су њене прве две слике допрле до љубитеља акварела, до људске свести о вредности онога што она ствара.