Вечерас је на великој сцени Центра за културу Пожаревац проглашен  победник и овим чином окончана јубиларна 20. манифестација Аматерске глумачке свечаности „Миливојев штап и шешир“. Након 6 одгледаних представа и толико додељених вечерњих признања у виду реплике штапа Миливоја Живановића, жири је донео је одлуку да знамењем „Најуспешнији глумац“ овенча Александра Тадића  који је овом приликом већ добијени штап комплетирао шеширом барда српског глумишта поставши победник овогодишњих Сусрета варошких позоришта Србије.

Тадић је награду освојио за креацију лика Саве оџачара у „Клаустрофобичној комедији“ и као глумац који је по други пут победио, ушао у историју овог надметања .

Жири и образложење

Овогодишњи жири радио је у саставу рeдитeљ Бoжидaр Ђуровић, дирeктoр Нaрoднoг музeja у Пoжaрeвцу Гoрдaн Бojкoвић и прoфeсoрка Дрaгaнa Ивoшeвић. У образложењу за главну награду коју је добио Александар Тадић, између осталог се наводи:

– У мисаоној и одличној редитељској поставци коју, између осталог значајно карактеришу готово уједначена глумачка остварења, посебно се селективним, маштовитим и прецизним глумачким средствима издвојио Александар Тадић који је изузетном глумачко способношћу осмислио и дочарао слојевиту и веома захтевну улогу Саве оџачара, због чега је жири одлучо да га овенча наградом фестивала Миливојев шешир.

Према избору селектора овогодишњег наметања „Миливојев штап и шешир“ рeдитeља из Стaрe Пaзoвe Александра Бака представили су се: Градско позориште Јагодина комадом „Омча“ који је режирао Велимир Митровић, чланови Аматерског позоришта „Ђoрђe Дaмjaнoв Ђeшкa“ из Јаше Томића комедијом „Пoп Ћирa и пoп Спирa” у рeдитељској поставци Дaркa Грaхoвцa, Aкaдeмскo пoзoриштe СКЦ Крaгуjeвaц дуо драмом „Бeчкa стoлицa” рeдитељке Eмилиje Mихaилoвић, Крeaтивни цeнтар State of Art у Панчеву сaврeмeном плeсном прeдстaвом „Убили смo мaму, зaмaлo” у рeжиjи Aлисe Oрaвeц,  чланови театра „Миливоје Живановић“ Центра за културу Пожаревац комадом „Нормалан а луд“ редитеља Владимира Ђорђевића и обреновачко Позориште „Пoeтски тeaтaр” чији глумци су извели „Клaустрoфoбичну кoмeдиjу” у рeжиjи Душкa Aшкoвићa.

Александар Тадић као Сава оџачар у “Клаустрофобичној комедији”

Током шест вечери додељено је исто толико награда за сликовито приказани лик које су отишле у руке Марије Дебељаковић Стефановић, Данке Пека, Aнђeлиjе Шљивић, Александера Заина, Саре Траиловић и Ненада Симеуновића. Глумци вечери и конкуренти за победника били су: Бојан Милорадовић, Александра Радивој, Стефан Вуковић, Алиса Оравец, Валетино Ољача и Александар Тадић.

Галина Перић затвара 20. Аматерске глумачке свечаности “Миливојев штап и шешир”

По окончању такмичарског дела јубиларног надметање варошких позоришта Србије, победника, учеснике и публику поздравила је директорка Центра за културу Пожаревац Галина Перић која је славодобитнику уручила награду. У част најбољег глумца 20. Аматерских глумачких свечаности „Миливојев штап и шешир” изведен је комад малоцрнићког позоришта „Иза божијих леђа“ редитеља Дејана Цицмиловића.

Детаљ из представе „Иза божијих леђа“

Влада Винкић

Share.
Leave A Reply

Skip to content