Данас је, у пожаревачкој Хали спортова одржан предизборни скуп Српске напредне странке. Грађанима се обратио председнички кандидат те странке, Александар Вучић. Он је, износећи страначки програм,  најавио велика улагања у Браничевски округ. То су, како је рекао, реконструкција и изградња новог дела пожаревачке Болнице у вредности од 20 милиона евра и изградња најсавременијег затвореног базена, у износу од 9 милиона евра. Такође,  Вучић је напоменуо да ће Пожаревац, Петровац и Сомбор  међу првима добити инвеститора.

-У наредним годинама изградићемо брзу саобраћајницу од аутопута до Пожаревца која је важна и због Кучева, Петровца, а наставиће се ка Великом Градишту и Голупцу. На тај начин се везујемо за Дунав, али то није и не сме да буде крај. Ићи ћемо даље до Доњег Милановца, Мајданпека, Кладова и Неготина. Урадићемо 48 километара пута од Жагубице до Бора. Морамо да урадимо и путева око Кучева, Жабара и Петровца, казао је Вучић.

ПОВРАТАК У ОКРУГ И ДРЖАВУ

Вучић је напоменуо да је  потребно пронаћи модел како да се људи који су отишли да раде у иностранство врате у Браничевски округи и друге делове земље.

-Плате ће на озбиљан начин да расту, хиљаду евра ће бити просечна плата и морамо да направимо програм да вратимо све оне који нам недостају, од заваривача, механичара, електричара, бравара, столара, тесара, месара до водоинсталатера… У Србији ће бити трошкови нижи, а плате ће да расту и у годинама које долазе биће им не много теже него у неким западним земљама. Потребнији су својој земљи више него икада и молим их да нама помогну да пронађемо најбољи програм да се у земљу врате, рекао је он.

Такође, навео је да ће у три места Браничевског округа бити регулисано снабдевање водом. Пројектом „Чиста Србија“ радиће се пречишћивачи вода и канализација, а за Мало Црниће одобрена су средства за изградњу новог вртића.

Наводећи да се ратно стање шири по регионима света, Вучић је поручио да је на Србији да сачува мир, а на политичарима да се одговорно понашају.

Говорећи о захтевима појединих политачара да се затворе рудници, лидер  напредњака је казао да до тога неће доћи, јер би се на тај начин укинуо посао за велики број радника.

-Постала је мода да се укидају рудници. Мене не интересује мода, мени су важни интереси Србије, нашег народа, наших радника, истакао је Вучић.

У ПОЖАРЕВЦУ ЋУРИЋ И РИСТОВСКИ

Пожаревац је посетила и потредседница СНС-а Невена Ђурић која је казала да је поносна што је део тима Александра Вучића, који је, како је рекла, Србију неповратно променио на боље. Ђурић му се обратила речима: 

-Захваљујући вама Србија је данас поштована у свету, наш глас се чује и ставови поштују. Уз све притиске на земљу споља, као и унутрашње, ви сте успели да Србија постане најбрже растућа економија у Европи. То су резултати на којима сви могу да нам завиде“.

Према речима глумца и кандидата за народног посланика Лазара Ристовског, ова кампања је „највеличанственија и најлепша која је икада вођена у Србији, без иједне тешке речи, уз поштовање према противницима, али и према самима себи“.

Сматра да је Вучић државник, јер како је навео, уз све проблеме у свету, изнашао је могућност да помогне комшијама.

Д.Д.

Share.

Comments are closed.

Skip to content