У Библиотеци „Србољуб Митић“ у Малом Црнићу представљена је збирка поезије „Лебдење“, ауторке Александре Вујчић. Ауторка је рођена у Петровцу на Млави, детињство провела у Бистрици. Живи и ради у Пожаревцу, а песме су јој објављиване у часопису за књижевност, културу и науку „Мајдан“ и другим књижевним часописима. Учесник је бројних  културно уметничких манифестација.

О збирци поезије „Лебдење“, говориле су Славица Пејовић, песникиња и Славица Јовановић,  професор књижевности и књижевница.

-У стихотворном ткању ове наше младе песникиње  као да се  уткала и  слила галаксија жудње, боли, радовања, туге, љубави и многи би рекли да је то једна мелодрама или драма меланхоличне и несрећне девојке. Чињеница да у том  стихоречју има и туге и боли и патње, али њена поезија својеврстан преплет рањеног срца, усамљене  душе и храброг борца да се са тим избори. Ово није збирка патетичне поезије обавијене маглом страдања. Нема у поезији Александре Вујичић  густог ткања ни  тешко разумљивих рефлексија. И нема стиха у рукавицама, рекла је Славица Пејовић

-Поезија Александре Вујчић је махом љубавна, мада има и рефлексивних песама у којима песникиња води дијалог са сопственом душом. Љубав је вечна тема. Она и рањава и милује.  Александра тражи Аријаднину нит да изађе из вечних лавиринта живота.  Њена поезија је озвездана, осунчана хуманитетом и милошћу. Отворила је своја чула о прима свет у себе, уме да поставља питања и прима одговоре. Одрасла је и сазрела ослушкујући себе поезијом, која јој је помогла да одрасте, јер поезија је лековит, рекла је Славица Јовановић.

У веома пријатној атмосфери о Александри Вујчић, говорила је Данијела Божичковић Радуловић, директорка Библиотеке, Драган Млавски, песник из Петровца на Млави и  многи други из публике, који познају Александру, или им се допада њена поезија.

З. Стојановић

Share.

Comments are closed.

Skip to content