Након свечаног пријема, амбасадор Абделхамид Шебшуб обишао Галерију Милене Павловић Барили, Народни музеј, хиподром и Ергелу „Љубичево“

 

DSC_02100

Град Пожаревац имао је прилику да угости амбасадора Алжира Абделхамида Шебшуба. Тим поводом, у свечаним салонима Градског здања, председник Скупштине Бане Спасовић, организовао је пријем, након чега је уследио и обилазак културних установа- Фондације Миленин дом- Галерије Милене Павловић Барили и Народног музеја и пожаревачког хиподрома и Ергеле “Љубичево”.

Председник локалног парламента Бане Спасовић, истакао је у свом поздравном говору да је посета амбасадора Алжира, корак напред ка учвршћавању пријатељства.

-Ми се најпре боримо за препоруке вашим пријатељима, за које као залог стављамо наш образ, који гарантује сигурно улагање у наш град. То конкретно значи да све своје ресурсе стављамо на располагање, на обострану корист, истакао је Спасовић.

Амбасадор Абделхамид Шебшуб сматра да стварање културне везе између Алжира и Града Пожаревца, отвара могућност бољег упознавања два народа. Такође, сарадња је могућа и на привредном плану, имајући у виду, како је рекао амбасадор, да у Граду има динамичних приредних субјеката. По његовим речима довољно су заступљени пољопривреда и туризам, због чега би требало размотрити правце будуће сарадње Алжира и Града Пожаревца.

Share.

Comments are closed.

Skip to content