2017-12-14T19:48:47+01:00 14. децембра, 2017. 13:05 |

АМБАСАДОР ТУРСКЕ У ПОЖАРЕВЦУ: Хиљаду нових радних места

Пожаревац је данас угостио амбасадора Турске Танжуа Билигича и представнике турске компаније „Рингелсан“, која ускоро покреће текстилну прозводњу у Пожаревцу. Погон „Рингелсана“ у Пожаревцу почеће  са радом, како је најављено, за два до три месеца, а у плану је запошљавање више од хиљаду радника. Компанија која у Турској има око 4 хиљаде радника производиће конфекцију за „Адидас“ и „Пуму“ а комплетна производња намењена је извозу у европске земље и Америку. Амбасадор Турске истакао је да је Пожаревац доста учинио да охрабри долазак турских инвеститора.

-Турске компаније заинтересоване су за долазак на српско тржиште због квалификоване радне снаге, нижих трошкова производње, близине великих тржишта као и споразума о слободној трговини са Русијом, истакао је турски амбасадор.

         Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић додао је да је Град инвеститорима понудио добре услове, те да се разговарало и о доласку других инвеститора из ове земље.

     -Уколико „Рингелсан“ реализује свој бизнис план најнижа зарада биће за 20 процената већа од нето просечне минималне зараде на нивоу Републике, рекао је Спасовић.

О детаљима посете амбасадора Турске читајте у наредном броју „Реч народа“ који излази 19. децембра.