У склопу припрема за предстојећу Балканску фудбалску лигу (БФЛ) у америчком фудбалу  одиграна јe пријатељска утакмица у главном граду Босне и Херцеговине – Сарајеву где је домаћа екипа  „Spartans“ из Сарајева угостила удружене екипе „Požarevac Pastuvi“ из Пожаревца и „Royal Crowns“ из Краљева који су наступали под називом „Royal Stallions“, а под вођством главног тренера Предрага Рајчића. Ово је уједно било и поновно удруживање ова два тима из Србије након хуманитарне утакмице одигране у јулу претходне године на градском фудбалском стадиону „Др Михаило Андрејевић Андрејка“ у Пожаревцу када је гост био тим „EGL Eagles” из Дубаија (Уједињени Арапски Емирати).

  Након паузе после узбудљивог првог полувремена у којем је домаћи тим Сарајлија повео резултатом 17:0 –  играчи „Royal Stallions“ ушли су у друго полувреме мотивисани за победу. Уз разрађене стратегије ситуација се нагло мења у корист тима „Royal Stallions“ постизањем првог тачдауна. Атмосфера међу играчима гостујућег тима се значајно подигла што је резултирало освајањем поена из одбране. Одбрана бриљира у другом делу утакмице што показује и чињеница да домаћи тим није освојио поене у другом полувремену. Постигавши први сејфти – екипа „Royal Stallions“ осваја додатна два поена и тиме подстиче напад у освајању нових јарди. Напад бива награђен новим тачдауном и претварањем за 2 поена у моменту када је резултат 17:16 за домаћи тим. Одлучујуће поене за преокрет  тим „Royal Stallions“ постиже у другом делу четврте четвртине када лошим извођењем снепа домаће екипе „Spartans“ – лопта прелази преко њиховог квотербека и завршава у њиховој ендзони. Тај пропуст искористила је одличном реакацијом одбрана гостију и тиме донела кључна два поена сјајним обарањем нашег лајнбекерa, Пожаревљанина Милоша Стојимировића, који том акцијом постаје заслужан за други постигнути сејфти свог тима који уједно доноси сигурну победу „Royal Stallions“-a са крајњим резултатом од 17:18.

 Балканска фудбалска лига почиње у другој половини априла у којој учествују екипе: „Spartans“ – Сарајево, „Royal Stallions“ – удружени Пожаревац/Краљево – (Србија), „Sofia Bears“ – Бугарска, „Wild Dogs“ – Нови Сад (Србија) и „Blue Dragons“ – Београд (Србија).

Милка Р. Сандић

Фото:  sarajevospartans

 

Share.
Leave A Reply

Skip to content