2021-03-26T08:01:17+01:00 26. марта, 2021. 07:59 |

Aмерички фудбал: Пристижу појачања

Клуб америчког фудбала Пожаревац „Пастуви“ играће у сезони 2021, у   Првој лиги Србије у којој ће се такмичити седам клубова:  Wild Boars – (Дивљи вепрови, Крагујевац), Вукови – Београд, Wild dogs – (Дивљи пси,  Нови Сад), Blue Dragons – (Плави змајеви, Београд), Black Hornets (Црни стршљени, Јагодина), Bulls (Банатски бикови, Панчево) и КАФ Пожаревац – Пастуви.      У лигашком делу сваки тим игра против сваког једнокружно, било као домаћин или као гост. Првенство почиње 18. априла.

      Тимови могу имати и као појачања регистривати највише три играча који долазе из држава где је амерички фудбал професионални спорт (САД, Канада, Мексико и Јапан). Такође могу имати највише три играча из других држава и највише осам играча из суседних земаља.

      Председник КАФ Пожаревац Пастуви је Иван Јовић, Драган Филиповић је шеф струке, а Небојша Карталија, помоћни тренер. Руководство клуба је већ ангажовало пар нових играча, а најављено је још  неколико новајлија са којима ће се током ове недеље потписати приступнице.

      Иначе, припреме КАФ Пожаревац почеле су од средине јануара ове године.Тренинзи се редовно одржавају у балону СЦ Пожаревац. Жребом је одлучено да у првом колу КАФ Пожаревац у недељу, 18. априла буде домаћин на Градском стадиону у Пожаревцу екипи Wild Boars (Дивљи вепрови) из Крагујевца.

                                                                                                                                                  Р. Сандић

Фотографија – КАФ Пожаревац -Пастуви