2019-10-24T17:33:16+02:00 24. октобра, 2019. 17:33 |

Амерички фудбал: Србија и Чешка одмеравају снаге у Пожаревцу

У недељу, 27. октобра у 11 и 30 часова на Градском стадиону у Пожаревцу, репрезентацијa Србије у америчком фудбалу одмериће снаге са националним тимом Чешке Републике у првој утакмици новог циклуса Европског првенства.

На конференцији за медије чланица Градског већа задужена за спорт, омладину и туризам Ана Миљанић захвалила се Српској асоцијацији америчког фудбала што су изабрали Пожаревац да буде домаћин једне овако значајне утакмице.

 -Чим се појавила иницијатива Клуба америчког фудбала „Пастуви“ да се ова утакмица одигра у Пожаревцу, ми смо као град одмах одреаговали и прихватили  тај предлог. Ове године смо већ били домаћини футсал репрезентацији и показали смо се као добри домаћини. То су утакмице од посебног значаја и надам се да ћемо донети срећу нашим репрезентативцима, казала је Миљанић.

Генерални секретар Српске асоцијације америчког фудбала Никола Давидовић је подсетио да је Клуб америчког фудбала „Пастуви“ један од најстаријих клубова у Србији и један од оснивача Прве српске лиге америчког фубдала.

 -Ово је леп начин да се одужимо клубу који дуже од једне деценије учествује у нашим такмичењима, а циљ нам је да амерички фудбал изведемо ван граница главног града, на прелепом пожаревачком стадиону и надам се да ћемо победити Чешку, рекао је Давидовић.

Председник КАФ „Пастуви“ Иван Јовић је позвао суграђане до у недељу дођу на утакмицу у што већем броју, јер је меч и хуманитарног карактера и сав новац  прикупљен од добровољних прилога гледалаца биће прослеђен за лечење осмогодишњег Милије Милановића из Кличевца. Иначе, улаз на меч је бесплатан и карте се могу преузети у Спортском центру.

                                                                                                                                       Д.Динић