Победом у Бугарској где су у гостима савладали тим „Sofia Bears“ резултатом 24:28 у 3. колу Балканске фудбалске лиге (БФЛ), удружени тим „Požarevac Pastuvi“ i „Royal Crowns“ из Краљева, а под називом „Royal Stallions“ – обезбедили су место у плeјофу.

     Након извојеване победе у гостима – тим „Royal Stallions“ под вођством тренера Grayson Almana (Краљево) и Предрага Рајчића  (Пожаревац) на домаћем терену тренажног центра „Велибор Васовић“ у Пожаревцу у 4. колу БФЛ дочекао је тим „Blue Dragons“ из Београда.

                                                                                                              /Фотoграфија: @foto_stefke2/

    Први тачдаун трчањем за екипу „Royal Stallions“ постиже феноменални квотербек Михаило Ђокић и тиме усрећује многобројну публику и улива наду свом тиму за победу. Радост домаћег тима на кратко прекида тачдаун противничке екипе трчањем квотербека „Blue Dragons“-a Милоша Симатовића. Мотивисанији је био Лука Ђурић из тима „Royal Stallions“ који постиже други тачдаун где потом Михаило Ђокић наставља у добром ритму и кроз пас на Вукашина Гајовића (70y) доводе свој тим до резултата од 18:8. Након одлично презентоване игре екипе „Royal Stallions“, а кроз кретање резултата од 6:0, 6:8, 12:8, 18:8 – домаћи тим у првом полувремену убедљиво води. 

     У другом полувремену кренула је резултатска клацкалица – 18:16, 18:22, 24:22. „Blue Dragons“ екипа је боље одирала одбрану, док домаћи тим посустаје услед повреде два играча – Милоша Стојимировића (лајнбекера) и Милоша Рупара (дефанзивна линија). Тензија на терену је била присутна јер иако ослабљена – домаћа екипа је још увек била у предности. У последњим секундама дешава се обрт где квотербек „Blue Dragons“ тима – Симатовић успева да баци дугачак пас у енд зону у четвртом покушају и где Роквић постиже тачдаун за коначни резултат од 24:28 и победу „Blue Dragons“ екипе из Београда.

                                                                                                                               Текст: Милка Р. Сандић

Share.
Leave A Reply

Skip to content