2021-07-30T09:15:18+02:00 30. јула, 2021. 09:15 |

Анегдоте из живота

Вече забаве, смеха и дружења писаца, љубитеља писане речи, организовано је у библиотеци „Србољуб Митић“ Мало Црниће, под називом „Анегдоте из мога живота“.

Модератори програма Љубисав Грујић Груја, афоистичар, хумориста, сатиричар,  песник из Пожаревца и Данијела Божичковић Радуловић, књижевница и директорка Библиотеке, учинили су све да ово вече остане записано на папиру и у сећању.

О лековитости смеха говорила је директорка Библиотеке „Србољуб Митић“ Данијела Божичковић Радуловић: 

-Још је Гете говорио да ништа тако моћно, тако снажно не открива човекову нарав као смех. Бебе почињу да се смеју у сну од првог дана рођења. Смех није могуће контролисати. То се догађа зато што звук смеха активира део у нашем мозгу који припрема мишиће лица на мицање и немогуће је сузбити ту реакцију. Жене се мушкарцима смеју два пута чешће него мушкарци женама. Смех сагорева калорије. Смех је и облик вежбе. Најновија истраживања показују да само један минут смеха снабдева тело са 45 минута терапеутске опуштености. Смех је универзални симбол среће и сви ће га препознати. Смех побољшава имуни систем, рекла је  Божичковић Радуловић.

Учесницима програма нису сметала изненађења која је за њих припремио Љубисав Грујић Груја, афористичар. Било је занимљиво чути анегдоте из угла учитеља, психолога, професора, музичара, фризера, пекара, земљорадника, педагога….

З.С.