2020-07-20T13:19:19+02:00 18. јула, 2020. 11:32 |

Ања Јовановић

На крају осмог разреда, школске 2019/2020. године, ученик генерације у Основној школи „Десанка Максимовић“ Пожаревац је Ања Јовановић, ђак одељења 8/3. 

Ања је посебна у сваком смислу те речи. Као средња од три сестре, требало је да се избори за своје место у породици тако што ће оправдати постигнућа успешне старије сестре и истовремено представљати узор млађој сестри. 

Није јој то представљало превелики проблем јер је амбициозна, истрајна, упорна, темељна и жељна знања. Са једне стране, она је неупадљива, јер воли свој мир и тишину и избегава да је стављају у први план. Са друге стране, толико је зрела у размишљањима и поимању света, тако разумна, а истовремено осећајна. Ања је повучена, али и борац, да је просто немогуће не приметити је и остати равнодушан у разговору са њом. 

Ова девојчица не слуша устаљене музичке правце, не облачи се да би се уклопила, не тражи да буде по сваку цену прихваћена у друштву. Има одабран круг пријатеља и тиме је задовољна. Изузетно је речита, културна у обраћању, смерна и пријатна. Али ако вам упути осмех, сигурно сте га стварно заслужили.

Не постоји једна конкретна област у којој је добра и која је интересује, па је тако ишла на такмичења и освајала награде у области математике, на којем је била и најуспешнија са једним дугим и једним трећим местом на окружним такмичењима, потом, из биологије, српског језика, енглеског језик, ликовног стваралаштва, као и атлетике и одбојке. 

Јасно да је Ања свестрана личност, која тек треба да пронађе свој прави пут ка успеху, а који год пут да одабере неће погрешити, јер су јој очигледно сви путеви наклоњени.

Одељењски старешина 8/3

Марија Спасовић