Апотекарска установа „Апотека Пожаревац“ је у недељу, 13. новембра, прославила 165 година савременог и 60 година постојања државног апотекарства на подручју Браничевског округа.

Свечана академија овим поводом организована је у великој сали пожаревачког Центра за културу, у присуству бројних пријатеља, сарадника и запослених у установи.

Саша Павловић
Татјана Чинч

Плакета Небојши Јорговановићу

Апотекарска установа је ове године установила плакету у циљу одавања признања у одржавању континуитета пословног успеха у апотекарској делатности и менаџменту.

За 40 година рада и допринос у развоју и афирмацији Апотекарске установе „Апотека Пожаревац“ директорка Татјана Чинч плакету је уручила маг. фарм. спец. Небојши Јорговановићу, коме је, како је истакла, сваки проблем у пословању био нова шанса, свака одлука правовремена и домаћинска, сваки успех темељ бренда државног апотекарства. У његовим рукама менаџмент је био моћни алат.

 За Јорговановића је ово велики успех, имајући у виду да је у апотекарској делатности провео 40 година.

ЗАПОСЛЕНИ СТУБ УСПЕХА

Директорка Татјана Чинч је у свом поздравном говору истакла да је свечаност Апотекарске установе „Апотека Пожаревац“ прилика да се матична фирма презентује у светлу три портрета – прошлости, садашњости и будућности.

-Портретом прошлости указујемо поштовање постављеном темељу традиције у трајању од 165 година савременог и 60 година постојања државног апотекарства на подручју Браничевског округа. Портретом садашњости презентујемо снагу стручности запослених, успешност пословних одлука менаџмента и доступност фармацеутске здравствене заштите, како у развијеним, тако и у руралним подручјима Браничевског округа. У портрету будућности, ја, као директор имплементирам визију савременог пословања. Крећемо се добрим путем, доносимо најбоље могуће одлуке, сарађујемо са многим институцијама, а потребе наших суграђана су нам путоказ ка чему и на који начин се развијати, да би досегли више циљеве. Моја визија као лидера ове установе је да останемо признати и препознатљиви у фармацеутској делатности, да учимо и напредујемо брже и више од конкуренције, а све у интересу корисника наших услуга, запослених и целе друштвене заједнице, рекла је између осталог Чинч.

ЛИДЕР И ИНСТИТУЦИЈА ЗА ПОНОС

Прослављање 165 година савременог и 60 година државног апотекарства, између осталог, указује на значај постојања ове племените делатности у нашем крају. Они обавезују на чување традиције,  на поштовање и уважавање напора и труда свих оних који су својим деловањем допринели да апотекарство постане престижна грана угледних радника у здравству. Како је рекао градоначелник Пожаревца Саша Павловић, радника који су у сваком тренутку спремни да помогну људима у невољи.

Из програма

-Сложићемо се да околности у којима запослени обављају своје послове, не могу увек да се подведу под идеалне или једноставне, зато је битно да сваки појединац максимално ревносно обавља своје задатке како би резултати и постављени циљеви били остварени. Ви сте у тој тежњи успели и представљате пример другим установама, предузећима и организацијама како и на који начин треба спровести пред собом постављене задатке. Да би разумели о каквим околностима се ради не треба ићи далеко у историју и присетити се о каквим изазовима се све радило.

Поводом прославе двоструког јубилеја, на свечаности је емитован кратак филм под називом „Бисерни ђердан државног апотекарства“.

У уметничко делу програма наступили су драмски уметник Александар Лазић и јединствени а капела састав „Српски православни појци“.

Share.

Comments are closed.

Skip to content