Апотекарскеа установа „Пожаревац“ отворила је нов објекат у Дубравици. Широки асортиман лекова, дијететских суплемената, беби опреме, козметике и апарата за мерење крвног притиска и одређивање шећера у крви, доступан је мештанима уторком и четвртком од 8 до 16 часова.

Директорка Апотекарске установе „Пожаревац“  Татјана Чинч, приликом свечаног отварања, истакла је да ће житељи Дубравице у новој апотеци добити стручне савете, терапију и подршку.

 -Ова апотека ће бити место стручног саветовања, превенције болести и очувања здравља. Ово је пример како се одговара на специфичне потребе заједнице у руралним деловима, како се подстиче економски развој и како улагање у јавно здравље има дугорочан позитиван утицај на квалитет живота и будућност. И локална власт и државна „Апотекарска установа Пожаревац”, коју,  као директорка представљам, најближе су грађанима и најбоље разумеју њихове потребе и проблеме. То омогућава ефикаснији и бржи одговор на локалне изазове, истакла је Чинч и додала:

-Будите здрави и поносни, сачувајте свој осмех, своју традицију, уживајте у свом селу и ослоните се на свој Пожаревац и своју апотеку.

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић подвукао је да од 1962. године Апотекарска установа спада у ред најбољих апотекарских установа у Србији, те да послују изузетно добро.

-Визија Апотекарске установе је брига о људима, али не само у централним градским јединицама, већ брига о људима и у сеоским срединама. Наша Апотекарска установа успешно послује на територији целог Браничевског округа. Ово је само доказ и показатељ да Град Пожаревац и Апотекарска установа чији је Град оснивач, равномерно  улажу у град, село и у Градску Општину Костолац, казао је Павловић додавши да је Апотекарска установа у протеклих годину и по дана отворила још три објекта и да се нада да ту неће стати.

 

И.Р.

Share.
Leave A Reply

Skip to content