Из богате писане архиве недељника “Реч народа” бирамо занимљиве чланке и подсећамо на актуелности које су привлачиле пажњу наших читалаца.  Упркос великој временској дистанци, један број тема је и данас веома актуелне, а неке смо, стицајем околности – заборавили.     Уверите се!


 

Предузеће Модне конфекције „Ћеба“ у Пожаревцу остварило је у прошлој години приход од четрдесет милиона динара и остатак дохотка од преко четири милиона динара. Лични дохоци су у просеку 2 165 динара и већа су за 20 одсто него годину дана раније. Остварени у веома оштрој конкуренцији на тржишту, резултати су несумњиво веома добри. Пословни, а пре свега финансијски резултати из године у годину расту уједначеним ритмом.

                Планирана реализација за ову годину износи 51 милион динара и већа је за двадесет одсто од остварења у претходној години. Планиран је нешто спорији раст фондова – 4.250.000динара при чему се имало у виду да ће се услови привређивања у овој години пооштрити . У прва два месеца реализација је нешто већа од планиране па се очекује да ће, и поред тешкоћа бити остварении производња и пласман.

Ове године ће се посебна пажња поклонити обезбеђивању кадрова. Ових дана примљен је нови технички директор, а ојачан је и комерцијални кадар. Други правац акције је свођење залиха у прихватљиве оквире. Некурентних и демодираних залиха скоро да и нема али је део средстава замрзнут у зимској конфекцији, па ће се њеном пласману у наредној сезони јесен-зима поклонити већа пажња.

(Д.Н.)

Share.

Comments are closed.

Skip to content