2020-02-23T18:30:17+01:00 23. фебруара, 2020. 18:30 |

Апсолутно нетачне тврдње о доласку миграната

Информативна служба кабинета градоначелника Пожаревца упутила је јавности следеће саопштење :

Позивамо грађане Пожаревца да остану мирни и да не обраћају пажњу на бесмислене и апсолутно нетачне тврдње да постоји могућност формирања миграционих центара и насељавања миграната на територији нашег града. Сматрамо да је апсолутно неприхватљиво да се на такав начин шире дезинформације и неистине, пласирају крајње десничарске идеје, узбуњују грађани, позивају на протестне шетње и шири паника без икаквог разлога.

Подсећамо да је Република Србија, као сукцесор некадашње Југославије један од оснивача Уједињених нација и потписница свих конвенција и протокола који се тичу миграната, избеглица и гарантовања њихових права. Србија је и у актуелној ситуацији са мигрантима заузела свој став и познато је да у нашој земљи постоје прихватни центри за мигранте, а такође је познато који су то центри. Такође, подсећамо да су и надлежни државни органи оповргли такве тврдње.

Позивамо све одговорне за лажно узбуњивање јавности да одмах престану са ширењем лажних вести, и да своје деловање усмере на рад на просперитету нашег града. Подсећамо да ширење лажних вести, поред очигледног добијања „јефтиних“ политичких поена са собом носи и другу врсту одговорности. Уверени смо и да ће надлежни органи предузети све мере и адекватне кораке уколико утврде да се ради о намерном ширењу панике и узбуњивању грађана.