Arriva  има новог власника, немачког инвеститора Mutares.

Коментаришући завршетак трансакције, коју су обе стране потписале прошлог септембра, из компаније Mutares наводе:

Arriva Србија је јака и динамична компанија – она је тржишни лидер по квалитету услуга на српском аутобуском тржишту, има успостављен пословни модел који ће свакако допринети јачању конкурентности у будућности. У комбинацији са јаким изгледима за развој тржишта, имамо солидна очекивања за повећање профитабилности, као и за генерисање пословног раста, каже Thibault Depoix-Joseph, директор компаније Мутарес, задужен за операције у Србији.

Према речима директора Ариве у Србији Негослава Јовановића, аквизиција ће компанији пружити могућност да се фокусира на јачање своје позиције на тржишту:

– Аррива добија новог и снажног партнера за пословање у Србији са експертизом у области трансформација и развоја. Имамо велике амбиције за јавни превоз, а са новим власником можемо поново да се фокусирамо на јачање наше позиције како бисмо постали активан играч на српском тржишту, које може да очекује јаку и конкурентну Ариву, са јасном амбицијом да привуче што већи број путника у јавни превоз и да допринесе одрживој агенди.

                                                       Мутарес

Мутарес  је компанија приватног капитала са листираним акцијама на берзи и канцеларијама у Минхену , Амстердаму, Франкфурту, Хелсинкију, Лондону, Мадриду, Милану, Паризу, Стокхолму, Бечу и Варшави. За финансијску 2023. годину очекују се консолидовани приходи од 4,8 до 5,4 милијарде евра. Управа и Надзорни одбор заједно држе више од једне трећине свих акција Мутареса са правом гласа.

                                                       Арива

Аррива Србија је део Аррива Групе од 2013. године и за то време постала је други највећи приватни аутобуски оператер у земљи са 3% тржишта. У 2022. години,  промет компаније био је већи од 23 милиона евра, а превежено је око 40 милиона путника. Компанија Арива Србија запошљава 670 радника и послује са 340 возила. Поред тога, Арива пружа услуге уговореног превоза , док у склопу компаније послује и истоимена туристичка агенција са два представништва у Београду и Пожаревцу. Од 2019. године предузеће је успешно сертификовано према захтевима стандарда ИСО 39001 Систем управљања безбедношћу саобраћаја. Арива у Србији води и управља сопственим Центром за обуку возача.

Share.

Comments are closed.

Skip to content