Компанија „Арива – Литас“ данас се огласила саопштењем у којем се између осталог наводи:

– „Арива Литас“, део „Deutsche Bahn“-a, водећег светског провајдера услуга транспорта и логистике, од петка, 1. марта 2019. године, нема правног основа за пружање услуге превоза у градско – приградском саобраћају на територији града Пожаревца за децу основног и средњошколског узраста, с обзиром на то да је уговор који је са Градом Пожаревац закључен на период од годину дана престао да важи 28. фебруара 2019. године. Доношење одлуке Града Пожаревца о избору најповољнијег понуђача очекује се у наредних неколико дана. „Арива Литас“, као друштвено одговорна компанија, ублажиће последице лошег планирања и неорганизованости наручиоца и неће оставити ученике без превоза до одлуке Града Пожаревца о избору најповољнијег понуђача.

–  Аррива Литас посебно истиче да је тендерска документација коју је објавио наручилац, град Пожаревац, за нови уговор од годину дана, измењена три дана пре истека рока за достављање понуда, тако што су укинути критеријуми који говоре у прилог озбиљности понуђача, стандарди у вези са квалитетом, заштитом животне средине, безбедношћу и здрављем на раду, као и релевантне финансијске, техничко-технолошке и кадровске референце понуђача за овако одговоран и озбиљан посао.

– „Арива Литас“ је само у последњих годину дана уложила 3 милиона евра у изградњу нове радионице за одржавање возила и реновирање аутобуске станице у Пожаревцу, а у последњих 13 година, од приватизације друштвеног предузећа ДП Литас, уложено је око 30 милиона евра, а све са циљем подизања квалитета транспортне услуге и поштовања стандарда. Томе у прилог говори и награда коју је Регионална привредна комора Браничевског округа доделила Ариви Литас за посебан допринос развоју привреде и региона у сектору услуга за 2018. годину.

– Од приватизације ДП Литас 2006. године, власници привредног друштва Веолиа Литас из Француске и  садашњи власник DB (Deutsche Bahn) Немачка, нису однели ни један динар од дивиденда (зарада) из Републике Србије, већ су искључиво улагали у даље инвестиције, а нарочито у Браничевски округ и Пожаревац.

На крају саопштења се наводи да ће „Арива Литас“ „свим средствима, у законитом поступку, до крајњих инстанци, оспоравати мотиве, поступак и одлуку Града Пожаревца да једини услов за учешће на јавној набавци за превоз ученика основних и средњих школа буде искључиво најнижа цена“. Такође, истичу да ова компанија приоритет даје квалитету услуге и безбедности путника, и да ће наставити да пружа услугу превоза у међумесном саобраћају у Пожаревцу, тако да се овим путем захваљује свим својим путницима који су остали лојални.

Share.

Comments are closed.

Skip to content