Туристичка агенција „Арива Литас“ представила је свој програм за лето 2019. на највећем међународном туристичком сајму  у Београду. Увек поуздан партнер, „Арива“ својим старим и новим пријатељима, модерним луталицама жељних нових дестинација  по приступачним ценама уз погодности понудила широку лепезу добрих места за одмор.

Зоран Милић, директор Сектора за туризам у овој компанији о учешћу на Сајму и понуди Агенције „Арива Литас“, каже:

    Зоран Милић

            -Већ дуже од две деценије узимамо учешће на Сајму и за то постоји неколико разлога. Прво и основно је да широј публици представимо оно што смо спремили током зиме, а везано је за летњи и пролећни период. Друго и не мање важно, је да имамо у просеку по петнаестак састанака са сталним партнерима или као што обично буде и новим, што нам омогућава проширење и умрежавање сарадње, јер ова бранша практично тако и функционише. Трећи део, опет не мање важан, је да сретнемо и људе с којима и немамо неки вид сарадње па се бар видимо једном годишње на нашем терену у Београду. Тако практично пратимо и трендове и ослушкујемо нека друга тржишта да би имали неке правце према којима можда треба да се крећемо.

Оно што је битно у креирању програма, кажу у Агенцији „Арива Литас“ је  да имају једну малу корпоративну предност да за већину својих програма користе сопствене аутобусе из возног парка:

-Ове године, потврђује Зоран Милић, практично у две фазе очекујемо да купимо 10 нових туристичких аутобуса високог капацитета да би подржали туристичку причу. Превоз путника у туристичким програмима никако није мање важна ставка.

Ескурзије – ђачки туризам

            Осим класичних туристичких понуда „Арива Литас“ се бави и ђачким туризмом као специфичним видом организације путовања. Велики део њиховог посла су управо ђачке екскурзије што у земљи то и у иностранству. Такав вид путовања организује се од вртића преко основних до средњих школа и факултета. Годишње се ђачким екскурзијама са подручја Браничевског округа и Србије обухвати преко 40.000 путника и 70 школа годишње. Ђачке екскурзије увек прате професионални, лиценцирани туристички водичи.

            Осим екскурзија Агенција „Арива Литас“ организује и путовања по жељи, односно „туре на упит“.

 ЛЕТО НА ГРЧКОЈ ОБАЛИ

                        „Арива Литас“ се и за лето 2019. године определила за програм који традиоционално привлачи туристе из Србије и топло грчко море. То су летовалишта у Олимској регији и на Халкидикију:

                        -„Арива Литас“ Д.О.О. и ове као и претходних година има у свом закупу летовалишта у Грчкој. То је нашим грађанима из Пожаревца омиљена дестинација са неколико градића у Олимпској регији. У понуди имамо пар вила у Паралији код града Катерини, једну вилу у Олимпик Бичу и виле у Лептокарији и месту Неи Пори. То су виле у којима је смештај доброг квалитета. Као и претходних година, све је сменски подељено и заинтересовани могу да се детаљно информишу у нашој туристичкој агенцији која се налази у Пожаревцу на аутобуској станици о актуелним попустима који се мењају. Попусти који су важећи су 10 или 15 одсто у зависности од термина који је изабран, постоји и „first / last minute“ понуда.

                        Осим Олимпске регије, за оне који воле нешто више зеленила ту је Халкидики са вилама у местима Полихроно, Ханиоти и Пефкохори. Све виле су квалитетне, Агенција их изнајмљује већ неколико година:

            -Нико од путника који се одлуче за једну од варијанти неће бити незадовољан, то можемо да гарантујемо, а за остале услове и појединости може да се распита у агенцији, препоручује Никола Стевановић, шеф Огранка туристичке агенције „Арива Литас“ у Пожаревцу.

            Програм за лето 2019. „Арива Литас“ ради и за црногорско приморје, првенствено Чањ и Шушањ, али по жељи путника могу да резервишу и друге дестинације преко партнера као што су Хрватска или Охридско језеро.

            Све понуде могу да се виде на сајту „Арива Литас“ које се редовно ажурирају.

АНА ЛАУШЕВИЋ, МЕНАЏЕР ЗА КОРПОРАТИВНЕ КОМУНИКАЦИЈЕ

 Девет евра до Беча                           

            Пре годину дана „Арива“ је почела са онлајн продајом карата преко сајта Компаније. Почетком ове године почела је да функционише додатна погодност за кориснике, каже Ана Лаушевић, менаџер за корпоративне комуникације:

            -На првом месту нам је безбедно и комфорно путовање наших корисника, али и путовање које је за њихов буџет најповољније. На одређеним релацијама понудили смо путницима да искористе могућност да карте купе по динамичким ценама. То значи да карте које имају регуралну цену могу преко онлајн куповине да се уплате по сниженим ценама.Тако се на неким релацијама цена карте креће већ од 99 динара. Такође, цену карте за Беч смо снизили и износи свега 9 евра.

            Оно што корисници треба да ураде је да посете сајт „Ариве“ www.arriva.rs и да прате одређене кораке и купе карту. На овај начин корисници не губе време одлазећи на шалтер и остварују попусте који су им на располагању.

            Бесплатан је позив за све информације у вези путовања на број 0800 101 012.

ШИРЕЊЕ ТРЖИШТА

            Агенција „Арива Литас“ има своје верне путнике који годинама користе управо њихову туристичку понуду. То су читаве породице које и више од деценије користе аранжмане за летовање у Грчкој ослањајући се на поуздано добар избор Агенције без обзира да ли користе сопствени или превоз Аривиним аутобусима:

            -Ми ширимо тржиште тако да сада захватамо и тржиште Источне Србије, али имамо и пословницу у Београду тако да смо и ту заступљени. Кроз мрежу субагената радимо буквално целу Србију, додаје Стевановић.

            Оно што је предност у аранжманима је што „Арива“ поседује свој возни парк са јако квалитетним туристичким аутобусима који се користе и за дуга путовања и краће туре, попут једнодневних, дводневних по Србији или иностранству по програму „Европски градови“:

            -Широка је палета овог програма и буквално је то цела Европа. Имамо од дводневних тура: Сарајево, Скопље, Будимпешту, Темишвар, четвородневних: Беч, Праг, Братиславу,  па све до тура које иду до 15 дана које обухватају Аустрију, Украјину…

Агенција „Арива Литас“ даје погодности синдикатима и појединцима који преко административних забрана путовања могу да отплаћују на рате до краја године без икаквих увећања и камата.

                                                                                                 Д.Деурић

Фото: В.Милић

Share.

Comments are closed.

Skip to content