У Братинцу су у првој половини јула почели припремни радови за асфалтирање две сеоске улице. Средства су обезбеђена на захтев и по плану МЗ Братинац из буџета Града Пожаревца за 2019. годину. У обиласку почетка радова  градоначелник Пожаревца Бане Спасовић је рекао:

 -Договорили смо се да ове године радимо путну инфраструктуру у две улице чија је вредност 6 милиона и 200 хиљада динара. Иначе, од 2016. до 2019. године Град је укупно за комуналну инфраструктуру издвојио 5,3 милијарде динара. Од те суме за инфраструктуру у сеоским месним заједницама издвојено је милијарду и четири стотине хиљада динара. Из буџета Града само у 2019. години за комуналну инфраструктуру у сеоским месним заједницама опредељено је око 350 милиона динара, рекао је Спасовић и додао да локална самоуправа испуњава обећања дата грађанима да ће улагати у равномерни развој села и градских насеља сходно броју становника.

-Не правимо разлику, јер овде нема грађана првог и другог реда. Од укупних за сеоске месне заједнице издваја се око 25 одсто средстава, рекао је Спасовић и додао да се у приступању реализацији програма локална самоуправа придржава средњорочних планова.

            Претходних година у Братинцу је уређивана обала Млаве, односно рађена регулација корита реке због плављења. Такође је, како је рекао Добри Ивановић, председник Савета месне заједнице асфалтиран је и спортски терен у селу. Уредно се одржавају и атарски путеви којима мештани стижу до својих њива.

                                                                                                                      Д.Д.

           

Share.

Comments are closed.

Skip to content