У Пожаревцу се  на више локација у граду изводе радови на асфалтирању коловоза и тротоара, као и на партерном уређењу дворишта. У њихов квалитет, протекле седмице, уверио се и градоначелник Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима.

У Улици Нова 1, која се налази у Индустријској зони,  коловозна конструкција се припрема за асфалтирање, као и за постављање ивичњака, а у плану је и постављање асфалтних слојева. Укупна вредност радова је 39.148.752 динара. За изградњу коловозне конструкције опредељено је 20.159.313 динара, док је вредност радова на асфалтирању 18.989.438 динара.

Улица Нова 1 дуга је 835 метара. Ширина коловоза је 7 метара, бициклистичке стазе 2,5 метра, тротоара 1,5 метар, а предвиђене су и две зелене разделне траке. Површина асфалта на коловозној траци биће 5.875 метара квадратних, а на тротоару и бициклистичкој стази 3.200 квадрата.

Тренутно се изводе и радови на санацији тротоара у Улици Даворјанке Пауновић, од Галерије Милене Павловић Барили до Његошеве улице, у вредности од 2.257.152 динара. У оквиру овог пројекта предвиђено је уклањање оштећеног тротоара и ивичњака, зидање нових и постављање бетонских плоча на површини од 370 квадрата. У склопу ових радова планирани су још и уклањање дела ограде према зеленој површини на Тргу Даворјанке Пауновић, уклањање старог киоска и разбијање бетонске плоче, као и обнова зелених површина.

У пасажу „Парма“ у току је рехабилитација и партерно уређење дворишта. Вредност радова је око 3,5 милиона динара. Реч је о површини од 380 квадрата за паркирање, 86 метара квадратних везне саобраћајнице и 65 квадрата  површине са бехатон плочама. У плану је и набавка мобилијара за одмор.

М. П.

Share.

Comments are closed.

Skip to content