Након завршетка атлетске сезоне за тркаче у дворани, овог викенда почела су пролећна крос такмичења. Данас (недеља 19. март) одржано је Прво коло пролећне крос лиге Централне Србије у Краљеву. Овом приликом чланови Атлетског клуба „Пожаревац“ имали су прилику за радост, јер су тријумфовали на три дистанце.

Прво место и злато на 400 метара освојила је Тара Јаћимовић. Исти успех постигао је и Јован Живановић победивши у трци на 600 метара. Још једну победу на старту сезоне под ведрим небом у трци јуниорки на 3.000 метара забележила је Кристина Стојановић, која је у Пожаревац донела треће злато.

-Због сезонских прехлада и повреда,  у Краљеву је наступило укупно осам такмичара. Уз поменуте тркаче који су се овај пут овенчали медаљама,  на 1.500 метара у категорији пионирки наступиле су  Сташа Максић, Петра Максимовски и Нада Стојковић. Добру борбу у трци пионира на 2.000 метара имао је и Кристијан Стојановић, док је Јанко Јецић у трци на 600 метара остварио четврто време, каже тренер Атлетског клуба „Пожаревац“ Мирослав Јовановић.

Кристина Стојановић, Тара Јаћимовић и Јован Живановић са тренером Мирославом Јовановићем

Наредног викенда пожаревачке атлетичаре очекују два такмичења. У суботу 25.марта одржава се Крос Срема у Инђији, док се сутрадан 26. марта трчи Дуго коло Лиге Централне Србије у Смедереву, на стази у Смедеревској тврђави. Како сазнајемо, колико сутра почињу тренинзи за два наступајућа надметања и одвијаће се паралелно на Атлетској стази „Др Јово Будимир“ и пожаревачком хиподрому.

Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content