Такмичарски викенд за нама донео је члановима Атлетског клуба „Пожаревац“ два крос надметања и чак девет медаља. Најпре је у суботу 25. марта у Инђији приређен Крос Срема, велико и јако добро организовано такмичење. У трци на 500 метара Јован Живановић освојио је прво место, а стотинке су одлучиле да у истој трци његов колега из Пожаревца Јанко Јецић заблиста сребром. Сјајна трка јуниора одвијала се и на 2.200 метара, и на њој се Вељко Дом као другопласирани такмичар окитио сребрном медаљом.

Јован Живановић, Јанко Јецић, Маша Рајић са тренером  Мирославом Јовановићем , Тара Јаћимовић и Кристијан Стојановић

Посебно занимиљив такмичарски дан била је недеља 26.март када је на стази у Смедеревској тврђави одржано Друго коло Крос лиге Централне Србије. Трка на 300 метара донела је победу Тари Јаћимовић а у категорији дечака на истој дистанци бриљирао је Илија Лукић који се такође окитио златом. У  трци јуниорки  на 3.000 метара  остали такмичари су  жаргонски речено „гледали број на леђима“ неприкосновеној Маши Рајић која је овај пут променила дужину стазе, али злато говори да се заиста сјајно борила и без напора прва ушла у циљ. Такмичење у Смедереву у трци на 800 метара донело је Јовану Живановићу сребро, а пријатно изненађење пружила је Петра Максимовска другим местом на 1.500 метара. Још једно сребрно одличје у Пожаревац је донео Кристијан Стојановић и то у категорији старијих пионира на 2.000 метара.

– Иако су их од медаља делиле нијансе, боје Атлетског клуба „Пожаревац“ достојаствено и срчано бранили су на поменута два такмичења још Сташа Максић, Кристина Стојановић, Дуња Бањац, Катарина Рогожарски и Огњен Јаковљевић, сазнајемо од тренера  у  Атлетском клубу „Пожаревац“  Милоша Илића.

У недељу 2. априла тркачи Атлетског клуба „Пожаревац“ путују у Ваљево где се на теренима Петнице приређује треће коло Крос лиге Централне Србије.

– Пролећна крос лига заправо представља припремено такмичење за оно што нас очекује у мају, јуну и јулу. Наиме, то су ударни месеци када се одвијају надметања на атлетској стази. Према нашим проценама, Маша Рајић, Кристина Стојановић и  Катарина Рогожарски наступиће у неким међународним такмичењима у окружењу. Биће јаких митинга, између осталих, у Ћуприји и Загребу. Све су шансе да Маша баш тамо појури норму за Првенство Европе старијих јуниора, пошто ће бранити титулу у Марибору на EJOF-у (Европски фестивал младих) у оквиру кога је прошле године победила на 800 метара када је ово надметање одржано у Бањској Бистрици у Словачкој, каже тренер у АК „Пожаревац“ Мирослав Јовановић.

Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content