Полазак у вртић за свако дете представља важан догађај, јер је то најчешће први излазак из породичне средине, односно прво одвајање од родитеља на дуже време. Уз помоћ својих васпитача, малишани у вртићу стичу основна знања и вештине, али и пријатеље за цели живот.

Првог септембра, у нову животну авантуру препуну узбуђења, маште и љубави, упловила су и деца Града Пожаревца. Свечани пријем малишана поводом почетка нове школске године, у свим вртићима Предшколске установе „Љубица Вребалов“ у Пожаревцу организован је на исти начин, по први пут интонирањем државне химне „Боже правде“. Након упознавања са васпитачима, деца су уживала у игри и дружењу са својим вршњацима, у просторном амбијенту украшеном и прилагођеном његовом узрасту. Установа се потрудила да дочек малишана у свим објектима организује на исти начин, уз цветне аранжмане и шарене балоне.   

Сви објекти, према речима директорке Тање Лончар, у потпуности су спремни за рад, јер се преко лета у њих доста и улагало. 

Тањa Лончар

-Између осталог, комплетно је преуређен Вртић „Бамби“, у коме је извршена пренамена простора, а поред тога, објекат је и окречен, а реконструисан је и под. Молерски радови током јула обављени су и у Вртићу „Пчелица“ и асфалтиран је и прилаз објекту. Недавно је за све објекте Предшколске установе „Љубица Вребалов“ пристигао нов намештај, добили смо нове играчке, а такође, осврнула бих се и на донацију Министарства просвете и технолошког развоја нашој установи од 51 дрвене конзоле, то јест светлећих столова са удубљењима, истакла је Лончар која је уједно и најавила уређење дворишног простора костолачког вртића „Мајски цвет“ које ће подразумевати постављање тартан подлоге и мобилијара.

ПОВЕРЕЊЕ ИПАК ДРЖАВНОМ ВРТИЋУ

Након објављивања коначне листе новопримљених малишана у вртиће, родитељи чија деца нису примљена имали су право да на основу поднетог захтева добију одбијеницу са којом су могли да по свом избору, упишу дете у један од приватних субвенционисаних вртића у Пожаревцу и Костолцу. 

-Међутим и поред тога постоје родитељи који и даље из неких одређених разлога, нису узели одбијенице и стрпљиво чекају упис за наредну школску годину, нагласила је Лончар.  

ПУТУЈУЋИ ВРТИЋ

Од 2. до 26. августа Предшколска установа „Љубица Вребалов“ традиционално је организовала Путујући вртић. Од понедељка до петка, ова активност спроводила се на четири локације: Раде Слободе, Стари Костолац, Дидино село и Канал. 

Васпитачи и деца презадовољни су постигнутим резултатима, имајући у виду да ова активност уназад две године није организована. Ово је уједно била и прилика да се деца ромске популације ових делова Града упишу у припремни предшколски програм.

М. П.

Share.

Comments are closed.

Skip to content