ЛИСТАМО „РЕЧ НАРОДА“

(24. октобар 1995.године)

 

УСПЕШАН МАРКЕНТИШКИ ПОТЕЗ „БАМБИЈА“

Београђани су поводом Дана ослобођења  добили изузетан поклон-највећи колач на свету. Реч је о „Бакином колачу“ који је произвела Прехрамбена индустрија из Пожаревца, а који је подељен окупљеним Београђанима уз присуство бројних гостију, новинара и београдских званичника.

          Колач је испечен у „Бамбијевим“ погонима у Пожаревцу. Дужине је 13 метара и шездесет сантиметара, тежине око 150 килограма. У изради је утрошено око 760 јаја као и одређене количине брашна, млека у праху, шећера, какао праха, лешника и других састојака.

           -Београђани су добили изузетан поклон за свој празник. Број људи који су дошли да виде колач за Гиниса само потврђује да је „Бамби“ цењена и угледна фирма, истакао је поред осталог градоначелник Београда мр Небојша Човић.

             -Идеју да се направи највећи колач на свету који конкурише за Гинисову књигу рекорда дао је наш пријатељ, уредник НТВ „Студио Б“Ђоко Вјештица. Задовољни смо одзивом Београда и Београђана. Овде се окупило много пријатеља „Бамбија“ из света привреде, политике, културе и уметности. То је доказ да се на овом простору изузетно поштује квалитет „Бамбијевих“ производа, подвукао је инжењер Петар Тутавац, генерални директор „Бамбија“ на промоцији колача у чијој је производњи и сам учествовао.

               Промоцију су увеличали и популарни глумци из серије „Срећни људи“ чији се наставак ускоро очекује: Радмила Савичевић, Жика Миленковић и мали „Неца“ Јанко Миливојевић.

Текст: М. Вељковић

                                                                                                                               Снимци: Р.Поцић и Н.Тутавац

Share.

Comments are closed.

Skip to content