У Голупцу је одржано Балканско Првенство у организацији Српске карате Уније и голубачке општине. На Првенству је учествовало око 450 такмичара из Македоније, Румуније и Србије. Организатори су се својски потрудили да обезбеде сјајне услове за одвијање такмичења уз прелепу сценографију постављену у голубачкој хали спортова, са карактеристичним погледом на Дунав.

Све присутне је поздравио и такмичење прогласио отвореним подпредседник општине Голубац Марко Стојаковић уз присуство директора Основне школе „Бранко Радичевић“,  Саше Ђорђевића, председника Савеза Спортова Голупца Јовице Јосића,  директора Туристичке организације  Војислава Живановић и директора Српске карате Уније Банета Дмитровића.

Највећи утисак на све присутне у сали оставио је наступ деце са сметњама у развоју који су наступали у дисциплини Карате Кид, а која се састоји од савладавања моторичког полигона спретности, извођења основних карате техника и ударања у самостојећу врећу.  Турнир у катама је био изузетно масован и у појединим категоријама је окупио од 25 до 30 такмичара у  конкуренцији. У конкуренцији сениора су доминирали такмичари из Пожаревца, освојивиши златне медаље у свим категоријама.

У генералном пласману забележени су следећи резултати:

  1. Место – КК „Лотос“ Смедерево
  2. Место – Македонска карате Унија
  3. Место – КК „Пожаревац 92“
  4. Место – КК „Димитрије Туцовић“ Лајковац
  5. Место – КК „Ресавица“
Share.

Comments are closed.

Skip to content