У свечаним салонима градског здања у Пожаревцу потписани су уговори о сарадњи између Банке Поштанска штедионица и јавних предузећа „Водовод и канализација“ и „Топлификација“. Потписници уговора су председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица Бојан Кекић, директор ЈП „Водовод и канализација“ Александар Димитријевић и директор ЈП „Топлификација“ Предраг Јанковић.

Према речима градоначелника Пожаревца Саше Павловића склапање уговора између Банке Поштанска штедионица са једне стране и јавних предузећа „Водовод и канализација“ и Топлификација са друге стране, има вишеструки значај за све три стране, као и за град Пожаревац у целини. У питању је одобравање посебно повољних кредита нашим суграђанима за прикључење на даљинско грејање, као и водоводну и канализациону мрежу.

-Овим уговором наш град даје допринос јачању домаћој банци, али такође утиче и да се што већи број Пожаревљана прикључи на поменуту комуналну инфраструктуру. Овај моменат треба препознати и као део борбе за здравију животну средину нашег града и околине. Уверен сам да ће, захваљујући повољностима која ће проистећи из овог уговора, велики број домаћинстава прећи са индивидуалних ложишта на благодети топлификационе мреже. Такође, масовни прикључци на канализациону мрежу допринеће очувању подземних вода, а тиме и престанку свих компликација које имају власници септичких јама са наше територије. У исто време, овим пројектом који спроводимо са Банком Поштанска штедионица омогућићемо прикључке на комуналну инфраструктуру и оним суграђанима којима кућни буџет то до сада није дозвољавао, казао је Павловић. Он се захвалио менаџменту Банке Поштанска штедионица на изузетно повољним кредитним условима за наше суграђане и досадашњој сарадњи са локалном самоуправом.

Са потписивања уговора

Председник Извршног одбора Бојан Кекић је истакао да ће ова банка у свим активностима подржати Град Пожаревац и читав Браничевски округ.

-Банка Поштанска штедионица је банка са јасно артикулисаним државним интересом у једној пуној експанзији. Искористили смо економску, националну и финансијску стабилност у претходним годинама, тако да су успон и развој најбоље осетили Пожаревљани и Браничевски округ. Од недавно у Градској општини Костолац грађанима је на услузи банкомат и врло брзо ћемо отворити и експозитуру. Пожаревац је један од ретких градова који има две експозитуре, једну филијалу и регионални центар који покрива целу источну Србију. На нама је једна велика обавеза да сарађујемо, јер каматна стопа од 7,5 одсто на пет година је најповољнија на тржишту и верујем да ћемо наставити сарадњу и са другим јавним предузећима како би побољшали квалитет живота наших грађана, закључио је Кекић.

Свечаности су присуствовали члан Извршног одбора Банке Поштанска штедионица Александар Чортан са сарадницима, заменик градоначелника Пожаревца Предраг Мијатовић, заменица начелника Градске управе Ана Тишма, чланови Градског већа, директори јавних предузећа…

                                                                                                            Д. Динић

Share.
Leave A Reply

Skip to content