Поводом отварања Регионалног центра Банке Поштанска штедионица, у пожаревачком градском здању, организован је састанак, којем су присуствовали представници Града, на челу са градоначелником Банетом Спасовићем, и менаџмент Банке, предвођен мр Бојаном Кекићем.

Пре почетка радног дела састанка, присутнима су се обратили градоначелник Бане Спасовић и председник Извршног одбора БПШ мр Бојан Кекић.

Спасовић је подсетио да је идеја о оснивању Поштанске штедионице настала још 1871. године из времена

Краљевине Србије, а да је реализована 1921. године, када је 30. новембра донет Закон о поштанско – штедном, чековном и вирманском промету, који је предвидео оснивање Поштанске штедионице Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца.

        Бане Спасовић

– Од тада је прошао готово читав један век, али у историјату Поштанске штедионице остаје записано и да је при оснивању став државе био да Поштанска штедионица треба да буде расадник штедње, васпитач народа… Уверен сам да је тадашња идеја и намера, па све до данашњег дана, остала и ваш мото и пружамо вам обе руке добродошлице у локалној самоуправи у Граду Пожаревцу. Поносан сам што као будући Регионали центар на овај начин улазимо у друштво значајних српских градова попут Ниша, Ужица, Новог Сада и Београда, поручио је Спасовић.

 

Председник Извршног одбора Банке мр Бојан Кекић нагласио је да Поштанска штедионица има апсолутну подршку Владе Републике Србије. Оно што је најважније јесте да је је Банка пре свега окренута ритејлу, односно становништву. Разлог због чега ће Пожаревац постати Регионални центар је тај што се налази близу Београда и покрива велику територију Браничевског округа.

       Мр Бојан Кекић

– То што смо Регионалном центру припојили Кладово, Неготин, Зајечар, Бољевац, Бор, Доњи Милановац, пре свега представља моју жељу да добијемо Регионални центар Источне Србије са седиштем у Пожаревцу. Очекујемо да у наредних месец дана отворимо нове просторије Центра и још једну експозитуру Банке Поштанска штедионица у Пожаревцу и Кучеву, а подсетићу да смо недавно то учинили у Жагубици, рекао је између осталог мр Кекић.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content