Прва рок група са територије Подунавског региона, која је успела да сними лонг плеј плочу је пожаревачка рок четворка која већ две године наступа под именом „Баш-челик“. Ових дана у издању продукције плоча „Дискос“ појавила се њихова плоча под називом „Гунђају ти за ситнице“ са девет врло атрактивних композиција од којих поједине као што су „На пијаци се продаје срећа“, „Буди храбра“, „Упомоћ“ и друге, претендују да постану прави хитови. 

      Нова плоча већ је представљена слушаоцима емисије „Млади имају реч“ Радио Пожаревца, Првог и Другог програма Радио Београда, Студија Б, Београда 202,  а ускоро ћемо их видети и на малом екрану. 

     -Плочу смо снимили за свега двадесетак сати у студију познатог музичара Саше Суботе под руководством сниматеља Тахира Дуркалића. Иначе, у групи поред мене свирају још и бубњар Дејан Милојевић, гитариста Момчило Милошевић и бас гитариста Слободан  Кузмановић, који истовремено и пева. На плочи, клавијатуре свира наш пријатељ из Сарајева Дамир Беговић, члан некада популарне сарајевске групе „Формула 4“, каже Беговић. 

     Ускоро ће у Пожаревцу и околним местима група „Баш челик“ одржати концерт на коме ће се публици  представити композицијама са новог албума, а и са песмама  које би требало да се нађу на следећој лонг плејки. 

                                                                                                                                       М. Вељковић

Share.

Comments are closed.

Skip to content